Matkap ucu ile alüminyum delme

GENEL - 10-11-2022 14:09

Alüminyum nasıl delinir
Alüminyum delmek, bazı basit kurallara uyarsanız herhangi bir soruna neden olmamalıdır.

Alüminyum, 660 derece C'lik düşük bir erime noktasına sahip yumuşak bir metaldir. Bir bakış açısı vermek gerekirse Paslanmaz Çelik, 1510 derece C'lik bir erime noktasına sahiptir.

Düşük erime noktası nedeniyle, delme sırasında oluşan ısıyı mümkün olduğunca azaltmak çok önemlidir. Aksi takdirde eriyen alüminyum matkap ucuna yapışacaktır.

5 En İyi İpuçları
1. Uygun bir matkap ucu seçin.
Alüminyum yumuşak bir metaldir ve bu nedenle standart bir HSS matkap ucu onu delebilir. Bununla birlikte, alüminyumun düşük erime noktası nedeniyle, bir kobalt matkap ucu kullanmak daha iyi bir seçim olacaktır. Kobalt matkap ucu, ısıyı daha hızlı dağıtacak ve sonuçta ısı birikimini azaltmaya yardımcı olacaktır.

2. Doğru delme hızını seçin.
Yüksek hızda delme, ısı oluşumunu teşvik edeceğinden, delme hızını izlemek ve daha yavaş delmek önemlidir. Alüminyum için önerilen delme hızı 200 ile 300 rpm arasında değişmektedir.

3. Azaltılmış basınç
Aşırı basınç uygulamak, ısı birikimini artırmanın başka bir yoludur ve bu nedenle bundan kaçınılmalıdır.

4. Yağlama
Yağlama, sıcaklığı düşük tutmak için hayati önem taşır. İyi bir sondaj yağı, matkap ucu ile metal arasındaki sürtünmeyi azaltacak ve bu, ısı oluşumunu en aza indirecektir.

5. Güvenlik
Herhangi bir malzemeyi delerken güvenlik her zaman birincil düşünce olmalıdır. Daima göz koruması kullanın. Ve mümkünse deldiğiniz metali sıkıştırın.
Endüstriyel olarak Alüminyum Delik Delme ve kesme makinası için bize ulaşınız. Videosunu izlemek için https://www.youtube.com/shorts/3w1vKs2FFyo 
https://sgmakina.com/blog/delik-delme-(matkap)-makinalari-15.html 

Günün Diğer Haberleri