Samsunspor, Karadeniz derbisinde Çaykur Rizespor'u 2-0 yendi

Spor Toto 1. Lig'in 23. haftasında Samsunspor, Karadeniz derbisinde sahasında konuk ettiği Çaykur Rizespor'u 2-0 yenerek şampiyonluk yolunda bir engeli daha aştı.

SPOR - 04-03-2023 20:56

Spor Toto 1. Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Samsunspor, deprem felaketi nedeniyle liglere verilen bir aylık aradan sonra Karadeniz derbisinde Çaykur Rizespor'u sahasında ağırladı.

Karşılaşma öncesi yapılan seremonide Samsunspor formalı çocuklar, ellerinde, depremin vurduğu illerin adları ve Türkiye yazılı kırmızı-Beyaz renkli balonları gökyüzüne bıraktı. Her iki takım futbolcuları da sahaya depremden etkilenen illerin isimlerinin yazılı olduğu formayla çıktı. 

Samsunspor ilk yarının  başlarında baskılı bir oyuna ortaya koydu. 9. dakikada Kırmızı-Beyazlıların kazandığı penaltı vuruşunu Zeki Yavru değerlendiremedi. Bu dakikadan sonra ise oyuna denge geldi. Her iki takım oyuncuları yakaladıkları fırsatlardan yararlanamadı ve devre golsüz kapandı.

Samsunspor ikinci yarıda ise Rizespor karşısında üstünlüğü ele aldı. 54. dakikada Yusuf Abdioğlu ile 1-0 öne geçen Kırmızı-Beyazlılar, 78. dakikada Alim Öztürk ile skoru 2-0'a getirdi. 90 dakika sonunda da sahadan 2-0  galip ayrıldı.

Samsunspor bu galibiyetle puanını 45'e çıkardı ve ligdeki yenilmezlik serisini 14 maça çıkardı.

Samsunspor 9 Mart Perşembe günü deplasmanda Sakaryaspor ile mücadele eddecek.

MAÇTAN DAKİKALAR:
İLK YARI:

1. dakika Soner Gönül'ün ceza alanına ortaladığı topa Gaetan Laura kafayı dokundu, meşin yuvarlak yandan dışarı çıktı.

9. dakikada Osman Çelik ceza alanına girerken Ogün Özçiçek'in arkadan müdahalesiyle yere düştü. Hakem VAR'ın uyarısıyla penaltı noktasını gösterdi. Zeki Yavru'nun penaltı vuruşunu kaleci kurtardı.

14. dakikada Samsunspor atağında Osman Çelik topu Gaetan Laura'ya kazandırdı. Bu futbolcunun plasesinde kaleci gole izin vermedi.

34. dakikada Rizespor'un tehlikeli noktadan kazadığı serbest vuruşu Yannick Bolasie kullandı. Top barajdan döndü.

39. dakikada Oğuz Ceylan'ın ortasında Yannick Bolasie'nin kafa vuruşunda top kalecinin ellerinde kaldı.

44. dakikada Zeki Yavru'nun kornerden gönderdiği topa Douglas Tanque kafa vurdu, top üstten dışarı çıktı.

45+2'de Yannick Bolasie'nin ceza alanı dışından yerden sert ve düzgün şutu direğin dibinden autu buldu.

İlk devre golsüz sona erdi.

İKİNCİ YARI:

54. dakikada Zeki Yavru'nun kornerde gönderdiği topa savunmadan çıkıp gelen Yusuf Abdioğlu kafayı çok sert vurdu ve meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-0.

60. dakikada Osman Çelik'in yerden ceza alanına çıkardığı topa Douglas Tanque vurdu, kaleci yine gole izin vermedi.

65. dakikada Youssef Ait Bennasser'in şutu üstten dışarı çıktı.

78. dakikada Zeki Yavru'nun kornerden ön direğe gönderdiği Gaetan Laura'nın da kafayla aşırdığı topu  Alim Öztürk filelere gönderdi: 2-0 

88. dakikada Oğuz Ceylan gollük pozisyonda topu dışarı attı.

90+4'de  Benhur Keser'in şutunda kaleci gole izin vermedi.

Samsunspor sahadan 2-0 galip ayrıldı.

STAD: 19 Mayıs

HAKEMLER: Yiğit Arslan, Hüsnü Emre Çelimli, Gökmen Baltacı

SAMSUNSPOR: Jakub Szumski, Ali Ülgen(Dk.68 Kadeem Harris), Alim Öztürk, Zeki Yavru(Dk.89 Yunus Emre Çift), Soner Gönül, Yusuf Abdioğlu, Youssef Ait Bennasser, Ali Kaan Güneren(Dk.68 Soner Aydoğdu), Osman Çelik, Gaetan Laura, Douglas Tanque (Dk.90 Ahmet Sagat)   

ÇAYKUR RİZESPOR: Tarık Çetin, Oğuz Ceylan, Halil İbrahim Pehlivan(Dk.81 Alberk Koç), Bahadır Öztürk, Emirhan Topçu(Dk.69 Sinan Osmanoğlu), Yannick Bolasie(Dk.81 Benhur Keser), Azubuike Okechukwu, Alper Potuk, Amilton, Ogün Özçiçek(Dk.59 Farouk Miya), John Mary(Dk.69 Kubilay Kanatsızkuş)    

GOLLER: Dk.54 Yusuf Abdioğlu, Dk.78 Alim Öztürk (Samsun)

SARI KARTLAR:  Ogün Özçiçek, Emirhan Topçu, Alper Potuk, Amilton, Bahadır Öztürk (Rize), Alim Öztürk, Douglas Tanque, Soner Aydoğdu, Jakub Szumski, Gaetan Laura (Samsun)

Günün Diğer Haberleri