Temel Karamollaoğlu Samsun'da konuştu: Kılıçdaroğlu'na güveniyorum

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Samsun'da yaptığı konuşmada, ""Ben kendisini tanıdım, ben güveniyorum. Güvendiği için de kendisinin cumhurbaşkanı olması için her türlü desteği veriyorum" dedi.

SİYASET - 12-05-2023 15:39

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu,  Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte geldiği Samsun'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen millet buluşmasında seçmenlere seslendi.

İşte Temel Karamollaoğlu'nun konuşmasından satır başları:

Muhterem kardeşlerim, uzun bir yürüyüşün sonuna geldik. Pazar günü hep beraber sandığa gideceğiz ama yakınlarımızı ikna edeceğiz. Yeni bir anlayışa, yeni bir iktidara ihtiyacımız olduğunu hatırlatacağız. Belki ilk başlarda bazı konular fazla önemsenmemiş olur. Ama bugün geldiğimiz noktada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yönetemediği ortada.

Merkez Bankası'nın rezervi yok ne demek? İş para noktasına gelince kesenin ağzı açılıyor ama kesenin dibi delik.

Siyaset hayatımın son devrini yaşıyorum, 80'e merdiven dayadım, çok şükür Allah sağlık verdi. Cumhurbaşkanı Adayımı Kemal Kılıçdaroğlu. Birçok yerde bana sordular, neden Kılıçdaroğlu dediler. Ben kendisini tanıdım, ben güveniyorum. Güvendiğim için de kendisinin cumhurbaşkanı olması için her türlü desteği veriyorum.

Adalet mülkün temelidir. Adalet olmadan hiçbir ülkede huzur ve barış olmaz.

İsraf bütün kaynaklarımızı tüketebilir. ‘İtibar kazanmak için israf edebilirsiniz’ diyor. İtibar kazanmak için yaptığımız harcama haramdır. İnsanlar karnını doyuramazken, aldıkları ücretle geçinemezken nasıl saraylarda geçinirsiniz!

Biz israf musluğunu kapatalım, 100 milyarlar birikir. Yanlış yatırımlar da kalksın, topladınız mı bunları cebimizde 350 milyar lira kalır. Dibi delinen Merkez Bankası’nın kasası dolmaya başlar. Devlet Planlama Teşkilatında görev yapmış, belediyecilik yapmış bir kardeşiniz olarak söylüyorum: 3 israf musluğunu kapatalım, yüz milyarlar birikir.

İşçi kardeşlerimize güzel bir zam verdiler. Kılıçdaroğlu’nun vaadinin çok az üstünde zam yaptılar. Bunların kıymeti yok. Kaçakları tıkamadıktan sonra ne verirseniz verin enflasyon eritir.

Günün Diğer Haberleri