GENEL
Giriş Tarihi : 05-04-2024 23:46

29 kişinin öldüğü yangın faciasına 8 tutuklama

İstanbul'da gece kulübünde tadilat sırasında çıkan ve 29 kişinin ölümüyle sonuçlanan yangına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 8 şüpheli tutuklandı.

29 kişinin öldüğü yangın faciasına 8 tutuklama

İstanbul'un Beşiktaş Gayrettepe'de 16 katlı binanın bodrum katındaki gece kulübünde çıkan ve 29 kişinin hayatını kaybettiği yangın ile ilgili soruşturmda gözaltına alınan  11 kişi adliyeye sevk edildi.

Şüphelilerden  2'si savcılık ifadelerinin ardından, biri de adli kontrol şarıyla serbest bırakıldı. "Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma" suçundan Sulh Ceza Hakimliğine çıkarılan 8 şüpheli ise tutuklandı.

BAKAN TUNÇ'TAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Yürütülen soruşturma kapsamında; Bilirkişi ön raporunda kusurlu oldukları belirlenen, 8 kişi hakkında Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma suçundan tutuklama, 3 kişi hakkında da adli kontrol kararı verilmiştir. Söz konusu işyerinin ruhsatlandırılması, çalışma izni ve esasları ile süreç içindeki denetimlerine dair tüm bilgi ve belgeler ilgili belediye ve kurumlardan istenmiş olup, bu konuda sorumluluğu bulunan kişiler hakkında da soruşturma işlemleri yürütülecektir" dedi.