GENEL
Giriş Tarihi : 03-04-2024 12:27

4 il ve 12 ilçede seçim sonuçlarına itiraz edildi

İki aday arasındaki oy farkının çok az olduğu bazı il ve ilçelerde seçim sonuçlarına itiraz edildi. Nihai kararı; il ve ilçe seçim kurulları verecek.

4 il ve 12 ilçede seçim sonuçlarına itiraz edildi

31 Mart Mahalli İdareler seçimi sonrasında 4 il ve 12 ilçede kaybeden partiler tarafından sonuçlara itiraz edildi.

HATAY
Hatay, seçim yarışının son ana kadar başa baş gittiği kentler arasındaydı. AK Partili Mehmet Öntürk'ün 346 bin 60 oy aldığı kentte,,CHP'li Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a 342 bin 699 oy çıktı. CHP'li yöneticiler itiraz başvurusunu gerçekleştirdi.

VAN
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Van İl Seçim Kurulunun, Abdullah Zeydan'ın Van Büyükşehir Belediye Başkanı "seçilmemiş sayılması" ve mazbatanın ikinci sıradaki adaya verilmesi kararına itiraz etti.

KIRKLARELİ
Kesin olmayan sonuçlara göre Kırklareli Belediye Başkanlığına 21 bin 173 oyla MHP'nin adayı Derya Bulut seçildi. CHP'nin adayı da 20 bin 770 oy aldı. CHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığı 52 bin 945 seçmenin oy kullandığı tüm sandıklar için İlçe Seçim Kuruluna yeniden sayım için dilekçe verdi.

GÜMÜŞHANE
Gümüşhane AK Parti İl Başkanlığı, seçimin 549 oy farkı ile kazanıldığını, merkezde geçersiz sayılan oyların dikkate alındığında farkın kapanabileceğini gerekçe göstererek, İl Seçim Kurulu'na başvurup, seçim sonucuna itiraz etti. İtirazın ardından İlçe Seçim Kurulu’nda Gümüşhane Belediye Başkanlığı oy pusulalarının yeniden sayılmaya başlandığı belirtildi.

İSTANBUL'UN İLÇELERİ
Cumhuriyet Halk Partisi tarafından İstanbul'da; Arnavutköy, Bahçelievler, Fatih, Pendik, Ümraniye ve Zeytinburnu'nda seçim sonuçlarına itiraz edildi.

ŞANLIURFA-HİLVAN
AK Parti, Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde 15 sandıkta çıkan sonuçlara itiraz etti. İlçe Seçim Kurulu seçimlerin yenilenmesine karar verdi. İlçe belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ile yeni mahallelerdeki muhtarlık seçimleri yeniden yapılacak. Seçim 2 Haziran’da gerçekleşecek.

SAMSUN-BAFRA
Samsun'un Bafra ilçesinde seçimlere katılmadığı halde oy pusulasında Memleket Partisi'nin logosu ve bu logonun altında da DSP'nin adayı Murat Arabacı'nın ismi yer aldı. AK Parti adayı Hamit Kılıç'ın belediye başkanlığını kazandığı ilçede seçimin iptali için CHP, İYİ Parti, Memleket Partisi, Yeniden Refah Partisi ve DSP, seçimlerin iptal edilmesi için başvurusu yaptı. İlçe Seçim Kurulu 5 partinin talebini 4'e 3 oy ile reddetti.

Kütahya Emet'te MHP, Ardahan Çıldır'da CHP, Bolu Gerede'de Büyük Birlik Partisi, Erzurum Aşkale'de Yeniden Refah Partisi sonuçlara itiraz etti. AK Parti’nin 1.395 kazandığı Körfez ilçesinde CHP, sandıkların tamamına itiraz etti. İtirazları değerlendiren İlçe Seçim Kurulu oyların yeniden sayılması talebini reddetti.

İtirazlar 5 Nisan saat 17.00'ye kadar yapılabilecek. İl Seçim Kurulu tarafından 7 Nisan'a kadar karara bağlanacak.