GENEL
Giriş Tarihi : 20-09-2022 16:10

Acil Vize İşlemleri 2022'de Nasıl Yapılır?

Acil Vize İşlemleri 2022'de Nasıl Yapılır?

Acil vize veya bilinen diğer adları ile ekspres vize ve hızlı vize, ülkelerin konsolosluklarında normal vize başvurularından daha kısa bir sürede sonuçlandırılan vize türüdür.

Acil vize, ertelenemeyecek ve gerçekleştirilmesi zorunlu seyahatlerin söz konusu olduğu durumlarda alınmaktadır. Acil vizeler, yalnızca acil bir durum için belirli bir ülkeye seyahat edilmesi gerektiğinde verilen vizeler olduğundan başvurularda genellikle durumu destekleyici belgeler gibi kanıtların sunulması gerekir. 

Tıbbi durumlar, aile ile ilgili acil durumlar, yasal işlemlerle ilgili zorunluluklar, kayıp çalıntı durumları, okula aniden dönüşün gerekmesi ve ekonomik, politik, kültürel veya gazetecilik açısından önemli bir konu nedeniyle beklenmedik bir seyahatin yapılmasının gerekmesi ekspres vize alınmasını gerektiren başlıca durumlardır.

Bazı ülkelerde acil vize uygulaması bulunsa da, her ülke için acil vize ya da express vize yoktur. Acil vize uygulaması bulunan ülkelerde gerekli durumlarda başvuru yapılarak 24 saat veya 7 gün arasında bir sürede vize sonucu alınabilmektedir.

Acil vize işlemleri hakkında bilinmesi gerekenleri, 2017-2022 yılları arasında verdiği hızlı schengen vizesi danışmanlık hizmetlerinde %4,3'lük vize ret oranına sahip akredite vize merkezi danışmanlarından öğrendik.

Ekspres Vize Nedir?

Ekspres vize, ilgili ülke konsolosluklarının standart vize başvurusu değerlendirme sürecinden daha kısa bir süre içerisinde sonuçlanan bir tür vizedir.

Hızlı Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

Acil vize başvurusu için gerekli tüm dökümanlar hazırlandıktan sonra öncelikle yetkili aracı kurumdan ya da başvuru yapılan ülkeye ait dış temsilcilikten randevu alınmalıdır.

45 ülkede akreditasyonu bulunan, TÜRSAB kaydına sahip bir acente olan VZM Grup’un sunduğu danışmanlık hizmeti kapsamında biyometri işlemleri için alınan randevu tarihi şahsen alınan randevulardan daha yakın tarihlidir.

Schengen ülkeleri için 5 yıl içerisinde almış oldukları bir Schengen vizesinin olması durumunda vize başvurusu, danışanın şahsen gelmesine gerek kalmadan tamamlanabilmektedir.

Acil Vize Randevusu Nasıl Alınır?

Acil vize randevusu alma işlemleri, vize başvurusunun yapılacağı ülke dış temsilciliklerinin uygulamasına göre farklılık göstermektedir. Vize başvurusu yapılacak ülkeye bağlı olarak express vize randevuları, online olarak veya ilgili ülke dış temsilciliği ile iletişime geçilerek alınabilmektedir.

Acil vize işlemlerine örnek olarak Amerikan Konsolosluğu acil vize başvurusu süreci, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın vize başvuru hizmetleri sitesindeki hesaba giriş yapılarak ilk uygun gün için randevu alınması ile başlar. Randevu alındıktan sonra “Ek İşlemler” menüsünden “Acil Randevu Talebi” hizmeti seçilerek, başvuru sahibinin neden acil randevu talep ettiğine dair bir açıklama yazılır ve talep iletilir. İlgili birimler talebi kontrol ederek uygun görülmesi halinde erken tarihli bir randevu günü ayarlayarak başvuru sahibine bildirir. Amerika acil vize randevusu sınırlı sayıdadır ve talep edilen acil randevu talebi onaylandıktan sonra atanan randevu gün ve saati başvuru sahibi tarafından değiştirilememektedir.

Express Schengen Vizesi Nasıl Alınır?

Express Schengen vizesi yalnızca bu vize uygulamasına sahip ülkelerden alınabilmektedir. Acil vize Schengen vizesi uygulamasına sahip bir Schengen ülkesine vize başvurusu yapılmak isteniyorsa, hızlı vize opsiyonunun, vize başvurusunu yapmadan önce tercih edilmesi gereklidir. Express Schengen vizesi opsiyonu tercih edilmeden yapılan Schengen vizesi başvurusunun sonucunu hızlandırmak için herhangi bir hizmet bulunmamaktadır.

Hızlı Schengen Vizesi Samsun’dan Nasıl Alınır?

Hızlı Schengen vizesi Samsun’da ikamet eden T.C vatandaşları için en yakın vize merkezi olan Trabzon VFS veya iData ofisleri üzerinden alınır. 

Başvuru sahibinin son 59 au içerisinde alınmış bir schengen vizesi bulunuyorsa sadece gerekli vize evrakalarını hazırlayarak uzaktan başvuru yapabilir.

2022'de En Hızlı Schengen Vizesi Veren Ülke Hangisidir?

En hızlı vize veren ülkeler, başvuru yapılan ülke konsolosluklarının yoğunluğuna göre dönem dönem değişiklik göstermektedir; ilgili ülkenin konsolosluğunun başvuru dönemindeki yoğunluğuna göre vize onaylanma süresi uzayabilir ya da kısalabilir.

Genel olarak değerlendirildiğinde Yunanistan ve Slovakya, diğer ülkelere göre daha hızlı Schengen vizesi veren ülkelerdir.

Acil Vize Uygulaması Bulunan Ülkeler Hangileridir?

Acil vize uygulamasına sahip ülkeler ve vize isimleri aşağıda listelenmiştir.

  • Amerika acil vize

  • İngiltere acil vize

  • İtalya ekspres vize

  • Yunanistan hızlı vize

  • Almanya acil vize

  • Bulgaristan hızlı vize

  • Rusya hızlı vize

  • Hollanda acil vize

  • Dubai express vize

Amerika Acil Vize Başvurusu Kaç Günde Sonuçlanır?

Amerika acil vize başvurusu, başvuruyu takip eden birkaç gün içerisinde sonuçlanır.

İngiltere Ekspres Vize Sonucu Kaç Günde Çıkar?

İngiltere ekspres vize sonucu, biyometri işlemlerinden sonra 72 saat içerisinde çıkmaktadır.

Almanya Acil Vize Başvuru Sonucu Ne Kadar Sürede Çıkar?

Acil vize Almanya başvurusunun sonucu, biyometri işlemlerinden sonra 5 iş günü içerisinde çıkmaktadır.

İtalya Ekspres Vize Sonucu Kaç Günde Çıkar?

İtalya ekspres vize başvurusunun sonucu, başvuruyu takip eden 48-72 saat arasında çıkar.

2022'de Ekspres Vize Ücretleri Ne Kadardır?

2022 yılında ülkelerin ekspres vize ücretleri değişebilmektedir.

İngiltere ekspres vize ücreti başvuru harcına ek olarak, kaç gün içinde sonuç alınmasının talep edildiğine göre değişir; vize sonucunun 5 iş günü içerisinde alınmak istenmesi halinde 500 £, başvurudan sonraki iş günü sonunda alınmak istenmesi halinde 800 £ ücret ödenmelidir.

 Amerika ekspres vize ücreti 160 dolardır. İtalya ekspres vize ücreti, 2022 yılında 95 TL’dir. Dubai ekspres vize ücreti 30 gün için 116 dolardır. Bulgaristan acil vize ücretleri, başvurulan vize türüne göre değişmekle birlikte ortalama 100 eurodur.

usya vize başvurularında 1-3 gün işlem süresi bulunan tek girişli vize ücreti 160 dolar, çift girişli vize ücreti 256 dolar ve çok girişli vize ücreti 480 dolardır.

Ekspres Vize Danışmanlık Hizmeti Nereden Alınır?

Ekspres vize başvuruları için danışmanlık hizmeti akredite bir kuruluş olan Vizem.net üzerinden  alınabilmektedir.

Danışmanlık hizmeti ile acil Schengen vize başvurusunda bulunacak kişilerin son 5 yıl içinde almış oldukları bir Schengen vizesi var ise bu kişilerin gerekli vize dökümanlarını Ateşehir merkez ofisine göndermeleri Schengen vizesi randevusuna gitmeden başvuru işlemlerinin tamamlanabilmesi için yeterli olmaktadır.

Daha fazla bilgi için: 0850 241 1868