SİYASET
Giriş Tarihi : 12-05-2023 15:51

Ahmet Davutoğlu Samsun'da konuştu: Bahçeli'nin tehditleri bize sökmez

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da yaptığı konuşmada, "Bahçeli'nin tehditleri bize sökmez. 14 Mayıs'ta bu darbeci, otoriter Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gidecek, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem gelecek" dedi.

Ahmet Davutoğlu Samsun'da konuştu: Bahçeli'nin tehditleri bize sökmez

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen millet buluşmasında seçmenlere seslendi.

Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Akademik hayatta Samsun'a geldiğimde 'meşale' adını vermiştim. Tam bir karamsarlık içindeyken bir istiklal meşalesini yakan şehirdir Samsun. İnşallah iki gün sonra da 'demokrasi meşalesini' yükseltmeye var mısınız? 14 Mayıs'ta iktidarı kaybedeceğine inanlar her yola başvuruyorlar.

Bahçeli diyor ki, 'Onların hak ettikleri müebbet hapis ya da mermi. Ali Fuat Başgil'den ders almış birisi olarak söylüyorum. Bahçeli'nin tehditleri bize sökmez. 14 Mayıs'ta bu darbeci, otoriter Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gidecek, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem gelecek.

Biz terörle mücadele edeceğiz. Bizim hakkımızda iddiada bulunan bilsinler, hiçbirimizin terörle bağlantısını bulmazlar. TRT'ye kırmızı bültenle aranan Osman Öcalan'ı kim TRT'ye çıkardı. Yine yalan dolan içindeler; Diyanet İşleri'ni kapatacakmışız. Ama yalan söyleyecekler. Sayın Kılıçdaroğlu'nun, bizlerin söylemedikleri şeyleri sizlere söylemişiz gibi yapacaklar. Bu yalan üretenlere hak ettikleri cezaları verecek miyiz?

Sayın Erdoğan, başka bir şey kalmayınca bir açıklama yapmış. '15 Temmuz'da nasıl İstikbal'imize sahip çıktıysak yine sahip çıkarız' demiş. 15 Temmuz'un faili bir paşanın abisine Hollanda'da kim görev verdi? Hiçbir terör örgütüne nefes aldırmayacağız.

Paralel hiçbir yapıya izin vermedik, vermeyeceğiz ama pelikan yapısının da hesabını soracağız. Selçuk Özdağ sokakta saldırıya uğrar. Sinan Ateş'in katillerini bulup mahkemeye vereceğiz. Hiç kimse hesapsız kalmayacak. 15 Mayıs'ta neler değişecek? Kutuplaşma gidecek, kucaklaşma gelecek. Altı genel başkan biz kucaklaştık. 15 Mayıs sabahı selam verip herkes birbirleriyle kucaklaşacak. Birleşe birleşe kazanacak mıyız?

15 Mayıs sabahı baskılar, yasaklar gidecek, özgürlük gelecek. Söz mü? 15 Mayıs sabahı adaletsizlikler, hukuksuzluklar gidecek hak, hukuk, adalet gelecek. 15 Mayıs sabahı mülakat gidecek, liyakat gidecek. 15 Mayıs sabahı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gidecek, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem gelecek. 15 Mayıs sabahı Cumhur İttifakı gidecek, Millet İttifakı gelecek.

14 Mayıs sabahı sandıklara gitmeye söz veriyor musunuz? Her bir oyu korumak için sandıkların başında nöbet tutmaya söz veriyor musunuz? Sayın Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte dün toplandık. Bütün seçim güvenliği ile ilgili çalışmaları gözden geçirdik. Türkiye'nin her sandığında müşahidimiz olacak. Tek bir sandık dahil sahipsiz olmayacak. Onlar kaybedecek, biz 85 milyon olarak kazanacağız. Kimse korkuya, karamsarlığa kapılmasın. Kimse kaybetmeyecek. Sadece 85 milyon kazanacak. 15 Mayıs'ta yeni bir meşaleyi yakmaya var mısınız?"