GENEL
Giriş Tarihi : 17-08-2022 09:47

Bunaltıcı sıcaklar yurdu saracak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün ve küresel tahmin sistemlerinin verilerine göre yurtta etkisini kaybetmeye başlayan yağışlı havanın ardından sıcaklık değerleri artacak. Haftanın son günlerine doğru bazı şehirlerde sıcaklıklar 40 dereceyi aşacak.

Bunaltıcı sıcaklar yurdu saracak

Geçtiğimiz günlerde yurtta kendisini gösteren yağışlarla beraber birkaç derece düşen hava sıcaklıkları bugünden itibaren yükselişe geçecek. Meteoroloji’nin tahminlerine göre Trakya, Ege kıyıları, Akdeniz kıyıları ve Güney Doğu Anadolu Bölgesi’nde sıcaklık artışı hissedilir değerlerde olacak. Karadeniz kıyılarında yağışlar aralıklarla devam edecek, Doğu Karadeniz’de yağışların gelecek hafta başına kadar kendini göstermesi bekleniyor.

SAĞANAK YAĞIŞ BUGÜN DE YER YER ETKİLİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemizin kuzey ve iç kesimleri parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile öğleden sonra Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri, İstanbul’un Avrupa Yakası’nın batısının, Sinop’un iç kesimlerinin yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.