GENEL
Giriş Tarihi : 02-03-2023 12:46

Çamaşır Makinesi Neden Çamaşırları Yırtar? Çamaşırların Yırtılması Sorunu Nasıl Çözülür?

Çamaşır Makinesi Neden Çamaşırları Yırtar? Çamaşırların Yırtılması Sorunu Nasıl Çözülür?

 

Çamaşır makinesi kullanımı esnasında karşı karşıya kalınabilecek en ciddi sorunlardan birisi de çamaşırların zarar görmesidir. Çamaşır makinesinde yıkanan çamaşırların hatalı program seçimi nedeniyle renk atması veya küçülmesi gibi şikayetler yaygın olarak görülür. Ancak bunun dışında da çamaşırların zarar görmesine neden olabilecek farklı sorunlar söz konusu olabiliyor. Özellikle de çamaşır makinesinden çıkan çamaşırların yırtılması nadir olsa da çok sık şekilde görülebiliyor. Kurtköy Arçelik Servisi merkezimize gelen çamaşır makinesi arıza bildirimlerinden birisini oluşturur.

Çamaşır Makinesinde Çamaşırlar Neden Yırtılır?

Çamaşır makinelerinde yıkanan çamaşırların yırtılmış şekilde çıkması, cihaz kullanımı açısından sın derece ciddi bir olumsuzluk teşkil eder. Çamaşır makinenizde yıkadığınız çamaşırların yırtılmış olarak çıkmasına neden olabilecek birden fazla etken söz konusudur. Bu nedenle İçerenköy Arçelik Servisi uzman teknikerlerimiz tarafından tek tek tüm ihtimallerin kapsamlı bir şekilde değerlendirilmesi ve kontrol edilmesi gerekir.

Çamaşır makinesinde yıkanan çamaşırların yırtılmasına neden olabilen ihtimaller arasında;

  • Çamaşır makinesinin içerisinde çamaşırlara zarar verebilecek keskin nesnelerin olması,

  • Çamaşır makinesinin kazanının hasar almasından dolayı keskin kısımlarının oluşması,

  • Çamaşır makinesinin yıkama suyunu uygun seviyeden fazla ısıtması,

Şeklinde hususlar yer almaktadır.

Çamaşır Makinesinde Çamaşırların Yırtılması Sorunu Nasıl Giderilir?

Çamaşır makinesinde yıkadığınız çamaşırlarınızın zarar görmesi, cihazın kullanımı açısından çok ciddi bir sorun oluşturmaktadır. Sürekli makinede yıkadığınız çamaşırlarınız yırtılıyor veya yırtılmış şekilde çıkıyorsa mutlaka çözümünün sağlanması hedefiyle Acıbadem Arçelik Servisi merkezimize başvuruda bulunmalısınız.

Çamaşır makinenizde olmaması gereken keskin nesneler içeren çamaşırları da kazana yüklemeniz veya kıyafetlerinizin cebinde keskin yabancı cisimler unutmanız, tambur dönüşü sırasında çamaşırlarınızın yırtılmasına neden olabilir. Bunun tespiti sorunu sık sık mı yoksa her seferinde yaşayıp, yaşamadığınız üzerinden sağlanabilir.

Çamaşır makinenizin kazanının yine yabancı cisimler nedeni ile zarar görmesi sonucunda çamaşırlarınız her yıkamada yırtılma gibi bir tahribata uğrar. Bu durumda çözüm için kazanınızın değiştirilmesi gerekliliği dahi oluşabilir. Bu durumda müdahalelerin uzman teknikerler tarafından gerçekleştirilmesi büyük ehemmiyet taşımaktadır. 

Seçtiğiniz programdan çok daha yüksek su sıcaklıklarında yıkama suyu oluşması durumunda da çamaşırlarınız ciddi bir şekilde zarar görebilmektedir. Bu durumda çamaşır makinesinin rezistans, termostat ve program aygıtı bileşenleri uzman teknikerlerimiz tarafından kontrol edilir. Arızalı olduğu tespit edilen bileşenlere yönelik olarak parça değişim işlemi gerçekleştirilir.