GENEL
Giriş Tarihi : 16-02-2023 11:16

Deprem faciasında 11. gün: Can kaybı 36 bin 187

Depremin vurduğu 10 kentte can kaybı 36 bin 187'ye yükseldi. Yaralı sayısı 108 bin 68 oldu.

Deprem faciasında 11. gün: Can kaybı 36 bin 187

6 Şubat Pazartesi günü  7,7 büyüklüğündeki ilk deprem Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de meydana geldi. 7,7'lik bu depremin ardından saat 13.24'te  merkez üssü Elbistan ilçesi olan depremin büyüklüğü 7,6 olarak kaydedildi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre sarsıntı yerin 7 kilometre derinliğinde oldu.

Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan deprem; Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı.

AFAD felakete ilişkin son durumu açıkladı. Depremin 7. gününde 10 ilde toplam can kaybı 36 bin 187'ye yükseldi. Yaralı sayısı 108 bin 68, yıkılan bina sayısı ise 6 bin 444 olarak açıklandı.

195 bin 962 afetzede, bölgeden diğer illere tahliye edildi.

Depremlerin ardından bölgede 4 bin 323 artçı deprem meydana geldi. 

Bölgede AFAD, PAK, JAK, JÖAK, DİSAK, Sahil Güvenlik, DAK, Güven, İtfaiye, Tahlisiye, MEB, STK’lar ve uluslararası arama kurtarma personelinden oluşan toplam 35 bin 249 arama kurtarma personeli görev yapıyor.

Ayrıca AFAD, Emniyet, Jandarma, MSB, UMKE, Ambulans Ekipleri, Gönüllüler, Yerel Güvenlik ve Yerel Destek Ekipleri’nden görevlendirilen saha personel sayısı ile birlikte bölgede görev yapan toplam personel sayısı 249 bin 89.