GENEL
Giriş Tarihi : 07-12-2022 13:53   Güncelleme : 07-12-2022 14:02

Ehliyet Sınav Soruları Nasıl Çözülür?

Ehliyet Sınav Soruları Nasıl Çözülür?

Ehliyet sınavı 2023 yılında MEB tarafından yapılan duyuru ile animasyonlu ehliyet sorularına yer verilecek. Duyuru ile yayınlanan animasyonlu ehliyet soruları sınavın yaklaşık %5 ini oluşturabilecek. Yeni ehliyet alacak adaylar, https://www.ehliyetsinavsorulari.org/ sitesinde yer alan ehliyet sınav soruları çözmeli ve ehliyet sınava hazırlanılmalıdır.

Yeni ehliyet almak isteyen adaylar sürücü kursuna kayıt olduktan sonra ilk önce e-sınav ehliyet sınavını geçmeleri, ardından direksiyon sınavında başarılı olmaları gerekmektedir. Sürücü adayları A, B, C, D, E, F ve G sınıfı ehliyet türlerinden hangisi ya da hangilerini almak istediklerini belirledikten sonra ehliyet sınavı hazırlık için konuları tamamlamalı ve çıkmış ehliyet sorularını çözmelidir. Ayrıca animasyonlu ehliyet soruları da çözülmelidir.

E-sınav şeklinde online yapılan ehliyet sınavı konuları ise ilk yardım, motor(araç tekniği), trafik ve çevre bilgisi, trafik adabı konularından oluşmaktadır. Sürekli güncel içerik sunan https://www.ehliyetsinavsorulari.org/ sitesinden günlük ehliyet denemelerine katılarak kendini test edebilirsiniz. 

Ayrıca site içerisinde ehliyet sınavı çıkmış sorular, ehliyet deneme sınavları, trafik işaretleri, araç gösterge işaretleri ve sürücü kursu ders notları da yer almaktadır.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ehliyet Sınavı Soruları 2023

Her yıl binlerce sürücü adayı ehliyet alabilmek için sürücü kurslarına kayıt olarak, Milli Eğitim Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği ehliyet sınavlarına girmektedir. Sınavlarda adaylara; ilk yardım soruları, motor, trafik ve çevre bilgisi, trafik adabı derslerinden 50 adet soru sorulur.

2023 ehliyet sınavında başarılı olmanın en temel şartları; sürücü kursu derslerine tam katılmak, ardından öğrenilen bilgilerin kalıcı hale getirilmesi ve sınav süresini etkili ve verimli kullanarak ehliyet sorularını doğru cevaplandırmaktır. Bunun gerçekleşebilmesi için farklı soru tarzları ve daha önceki yıllara ait çıkmış soruları çözmeye bağlıdır. Tüm bu şartları sağlayabilmek için internet sitemiz üzerinden ehliyet testlerini çözerek başarıya ulaşmak mümkündür. Online denemelerde sorulan sorular, müfredata uygun ve adayların en çok zorlandığı sorulardır. Bu soruları online çözerek hayal edilen ehliyete sahip olabilirsiniz.

Ehliyet Sınav Tarihleri Ne Zaman?

Sınava girecek adayların bilmesi gereken konulardan biri de, ehliyet sınavlarının online olarak yapıldığı ve haftanın her günü sınava giriş haklarının olduğudur. 4 kez sınav hakkınız vardır. Dersleri tamamladıktan sonra sürücü kursunuz tarafından sizlere bildirilen e-sınava girerek 70 puan almalısınız. Ehliyet sınav tarihleri ile ilgili detaylar ve güncel tarihler için sitemizi ziyaret ediniz.

Ehliyet Sınav Sonucu Nasıl Öğrenilir?

Ehliyet sınavında başarılı olup olmadığını öğrenmek isteyen adaylar, e-sınav bittikten sonra hemen sonuçlarını öğrenebilir. Eğer öğrenemezlerse Mebin websitesi üzerinden sonuçlara bakabilirler. Aday başarılı olduktan sonra ehliyeti alabilmek için 14 saatlik direksiyon eğitimini tamamlamak ve direksiyon sınavını geçmek zorundadır.

Adayların ehliyet sonuçlarını nasıl öğreneceği, ne zaman sonuçların açıklandığı gibi tüm detayları Ehliyet sınav sonuçları sayfasından inceleyebilirsiniz.