GÜNDEM
Giriş Tarihi : 28-03-2024 13:26   Güncelleme : 28-03-2024 18:44

Halit Doğan: Engelli bireyler için Samsun daha erişebilir olacak

Herkesin ‘her anında, hep yanında’ olmayı ilke edinen Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Türkiye Yüzyılı’nda ‘Engelsiz Samsun’ bilinciyle hareket ederek özel gereksinimli bireylerimizin hayatlarına dokunacağız” dedi.

Halit Doğan: Engelli bireyler için Samsun daha erişebilir olacak

“Bizim siyasetimizin merkezinde insanımız var” diyerek Türkiye Yüzyılı’nda ‘Engelsiz Samsun’ bilinciyle hareket edeceklerini belirten SBB Başkan Adayı Halit Doğan, “Özel gereksinimli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak, hareket kapasitesini artıracak uygulamalarla Samsun’umuzu daha erişebilir hale getireceğiz” diye konuştu.

“Çölyak hastalarımızın yanındayız”
Çölyak hastalarının yanında olarak glütensiz gıdaya erişimi kolaylaştıracaklarını belirten Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Bizim en önemli projemiz insanımızın mutluluğudur. Her alanda gelişmiş, gurur duyulan bir Samsun’un inşa edilmesidir. İnsanı önceleyen bir siyasi geleneğin temsilcisi olarak bizlere düşen görev de budur. Siyaset anlayışım, insanımızla birlikte hareket ederek hizmet ve eserler üretmek; yaşanabilir ve sürdürülebilir, geleceği planlanmış, bugünün keyfini çıkaran bir şehir için emek vermek üzerine kuruludur. Bizim en önemli değerimiz insanlarımızdır. Biz sen, ben, o, demeden Samsun’umuz için çalışma sözü veriyoruz. Samsun’un ihtiyaçlarını, taleplerini dinleyen, fikirlere önem veren, daima ulaşılabilir ve daha hızlı çözüm üreten bir anlayışa sahibiz.  Dinleyen, anlayan bir anlayışla hareket ediyoruz. Şehrimizi adım adım dolaşıyor, hemşehrilerimizin taleplerini dinliyoruz. Sahada en çok karşılaştığımız konulardan biri de çölyak hastalarımızla ile ilgili. Çölyak hastalarımızın yanında olarak glütensiz gıdaya erişimlerini artırmak adına sorumluluk üstleneceğiz.  Mahalle aralarındaki pazar yerlerinde pazarcı esnafımıza ve alışverişe gelen vatandaşlarımıza kolaylık sağlamak amacıyla pazar yerlerinde mobil olarak hizmet verecek tuvaletler ve mescit uygulamasını hayata geçireceğiz. Bu sayede özellikle pazarcılarımız tezgahlarını bırakarak pazar yerinden uzaklaşmak zorunda kalmayacak” dedi.

“Engelsiz Samsun”
SBB Başkan Adayı Halit Doğan, “Şehrin, sosyal, ekonomik, kültürel ve teknolojik gelişmelerinden herkesin eşit faydalanabildiği bir Samsun sözü veriyoruz! Tüm vatandaşlarımızın her anında hep yanında olmayı ilke edinerek insan öncelikli, hizmet odaklı anlayışımızla hareket edeceğiz. Samsun’u her kesimden daha mutlu ve huzurlu insanların yaşadığı bir kent haline getirmek için, sosyal dayanışmanın da en güçlü örneğini sergileyeceğiz. İnsanlarımız güçlü olacak ki, Samsun güçlü olsun. Pek çok insanımızın hayatını kolaylaştıracak, ihtiyaç duyabilecekleri alanlarda onlara destek sağlayacağız. Samsun’da insanımızın yaşam konforunu etkileyen tüm engelleri kaldırmak ve hayatı herkes için kolaylaştırmak temel hedefimiz. Türkiye Yüzyılı’nda “Engelsiz Samsun” bilinciyle, özel gereksinimli vatandaşlarımızın hareket kapasitesini artıracak uygulamalarla şehrimizi daha erişebilir hale getireceğiz. Engellilerimizin ulaşımlarını, ihtiyaçlarına uygun olarak dizayn edilmiş otobüsler ile sağlayacağız. Plaj ve sahillerimizi onların kullanımına uygun hale getireceğiz, ulaşımlarını kolaylaştıracağız. Engelliler için parklarımızı ve engelli çocuklar için oyun alanlarımızı evrensel standartlara göre geliştireceğiz. Tarihi, kültürel ve turistik alanlarımızı engelli dostu hale getireceğiz” diye konuştu. 

HALİT DOĞAN TEKKEKÖY’DE KONUŞTU: SAMSUN KARARINI VERDİ, CUMHUR İTTİFAKI DİYOR
AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, Tekkeköy’de vatandaşlarla buluştu. Samsun’a bir ahenk içerisinde 17 ilçenin tamamıyla el ele vererek hizmet edeceklerini belirten SBB Başkan Adayı Doğan, “Samsun’umuz kararını verdi. Cumhur İttifakı diyor” şeklinde konuştu.

Tekkeköy programında konuşan Cumhur İttifakı AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, “Tarihin doğduğu yerde, Tekkeköy'ümüzde; Genel Başkan Yardımcımız ve Milletvekilimiz Sn. Çiğdem Karaaslan ve Tekkeköy Belediye Başkan Adayımız Mustafa Candal ile birlikte; esnaflarımızı ziyaret ederek hemşehrilerimizle buluştuk. Yerel seçimlere günler kalmışken, 31 Mart sonrası hayata geçireceğimiz projelerimizi anlatıyor, hemşehrilerimizin fikirlerini dinliyoruz. Biz 17 ilçemizin tamamında bir ahenk içerisinde hemşehrilerimize hizmet etmek için yola çıktık. İnsan odaklı projelerimizle vatandaşlarımızın her anında hep yanlarında olan bir yaklaşımla hareket ettik. Bundan sonra da aynı yaklaşımla şehrimize hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Daha hızlı, daha güçlü, daha ileri Samsun sözü veriyoruz. Bunu sadece sözde kalacak bir ifade olarak söylemiyorum. Ulaşımda, kent sağlığında, turizmde, sosyal belediyecilikte örnek olacak hizmetler üretecek; şehrimiz için, hemşehrilerimiz için canla başla çalışmaya devam edeceğiz. Bizler 31 Mart’a giden bu süreçte kendimizi hemşehrilerimize emanet ediyoruz. Birlikte el ele vererek, her alanda ileri giden, çağa ayak uyduran bir Samsun sözü veriyoruz” ifadelerini kullandı.