GENEL
Giriş Tarihi : 31-03-2023 13:26

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına ateş açıldı

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı binasının camına kurşun isabet etti. İstanbul Valiliği olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise "Seçime 1,5 ay kala siyasi partilerin korkutulmaya çalışılması kabul edilemez." açıklamasını yaptı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığına ateş açıldı

İstanbul Merter'deki İYİ Parti İl Başkanlığı binasına gece saatlerinde ateş açıldı. Bir kurşun kafeterya bölümünde cama isabet etti. Sabah parti binasının açılmasının ardından durum fark edildi, polise haber verildi.

Polis ekipleri kafeterya bölümünde koltuğa saplanmış bir kurşun çekirdeği buldu. Polis saldırıya ilişkin inceleme başlattı. Çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis saldırganı veya saldırganları yakalamaya çalışıyor.

Konuyla ilgili İstanbul Valiliği'nden bir açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi:

"Bugün saat 11.00 sıralarında İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı görevlilerince Zeytinburnu İlçesi’nde bulunan İl Başkanlığı binasına mermi isabeti olduğu ihbar edilmiştir. 

Yapılan ihbar üzerine; ivedilikle İl Emniyet Müdürlüğü uzman ekipleri olay
yerine sevk edilerek, inceleme çalışmaları başlatılmıştır. Elde edilen ilk tespitlere göre, İl Başkanlığı binası ile yanındaki iş merkezi binasına mermi isabeti olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili tahkikat başlatılmıştır."

"BİNAMIZ İKİ YERDEN KURŞUNLANDI"

Olaya ilişkin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de bir açıklama yaptı. Parti binasının hem birinci hem de üçüncü kattan kurşunlandığını ifade eden Akşener, "Eski bir İçişleri Bakanı olarak konuşuyorum, binamız kurşunlanmıştır. Bana daha önceden 'Bu iyi günlerin.' dendi, lince uğradım. 'Sen bu işleri yanlış yapıyorsun.' dendi, evim basıldı." diye konuştu.

Akşener şöyle devam etti:

"Bu defa da 'Beni kendinle uğraşmaya mecbur bırakma.' denildi, bugün de partimizin il başkanlığı iki yerinden kurşunlandı. Türkiye bir kabile devleti olamaz. Seçime 1,5 ay kala siyasi partilerin korkutulmaya çalışılması kabul edilemez. Biz korkmayız ama bu seçmene yapılan bir hakarettir. Bu ucube sistemin devamı halinde bugün bize yarın size. Meral Akşener'i korkutacak adam daha anasının karnından doğmadı. Allah'tan başka kimseden korkuyorsam Allah beni kahretsin. Korkmuyorum Recep Bey."

İBB İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandı." derken olay yeri inceleme ekiplerinin araştırmalarının sürdüğünü belirtti.

İYİ Parti Seçim Kampanyasından Sorumlu Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu ise, "2023 Türkiye'sinde; nefret dilinin, hakaretlerin, "beni kendinle uğraştırma" tehditlerinin sonucu budur. Bu ülkenin en büyük beka sorunu, bu nefret dilini yaygınlaştıran zihniyettir! Her şeye rağmen yılmayacağız." sözleriyle olaya tepki gösterdi.