GENEL
Giriş Tarihi : 17-09-2023 13:47

İzmir'de orman yangınına müdahale eden helikopter göle düştü: 3 kayıp

İzmir'de ormanlık alandaki yangın söndürme çalışmalarına katılan gece söndürme helikopteri baraj gölüne düştü. 1 personel kurtarılırken kayıp 3 kişi için arama kurtarma çalışması başlatıldı.

İzmir'de orman yangınına müdahale eden helikopter göle düştü: 3 kayıp

İzmir'in Menderes ilçesindeki ormanlık alanda dün saat 14 sıralarında başlayan yangın Tahtalı Barajı havzasında geniş bir alanda etkili oldu. 9 uçak, 20 helikopter, 54 arazöz, 20 su ikmal aracı, 10 iş makinesi ve yaklaşık 500 personelin katıldığı söndürme çalışmalarına havanın kararmasıyla birlikte 3 gece görüşlü helikopter ile müdahaleye devam edildi.

Ancak gece saat 23:53 sıralarında bir helikopter ile Tahtalı Barajı'ndan su aldığı sırada irtibat kesildi. Yapılan araştırmada, helikopterin baraj gölüne düştüğü belirlendi ve bölgeye Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi.

Yapılan çaklışmalarda 4 helikopter personelinden Kırgız uyruklu kişi kurtarıldı, 3 kişi için arama kurtarma çalışmaları başlatıldı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, helikopterde 3'ü Kırgız biri Türk 4 personelin bulunduğunu söyledi.