GENEL
Giriş Tarihi : 18-03-2023 18:30

Kanada Vize Başvurusu

Kanada Vize Başvurusu

Kanada’ya seyahat amacınız her ne olursa olsun muhakkak Kanada vizesi sahibi olmanız gerekir. Pasaport türünden bağımsız olarak tüm Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için durum böyledir. 

Sanılanın aksine Kanada vizesi başvuru süreci doğru yönetildiği ve adımlar dikkatlice atıldığı sürece Kanada turist vizesi ya da seyahat amacınıza uygun olan Kanada vizesine sahip olmanız hiç zor değildir. 

Kanada Vize Başvurusu

Kanada vize başvuru formu İngilizce veya Fransızca doldurulmak zorundadır. Türkçe gerçekleştirilen başvurular kabul edilmezler. Aynı zamanda elle doldurulan başvuru formları kabul edilmez.

 Başvuru formu çoğunlukla seyahat amacınıza yönelik sorulardan oluşmaktadır. IMM 5257 genellikle şu soruları içerir: başvuru sahibi hakkında bilgi: ziyaretin amacı ve gezinin planı; sağlık durumu, sabıka geçmişi veya askerlik bilgileri gibi sorulardan oluşmaktadır. Vize başvuru formunda sorulan tüm sorular eksiksiz ve doğru biçimde doldurulmak zorundadır. Kanada vize başvuru doldurulduktan sonra imzalanmalıdır.(İnternet üzerinden vize başvurusu yapılması durumunda başvuru formunun yazdırılması ve imzalanması gerekmez. PDF formatında kaydedilmeli ve daha sonra hesabınıza elektronik olarak eklenmelidir). Başvuru formunun tüm sayfaları, barkodu içeren sayfalar dahil, hatasız olarak yazdırılmalıdır. Yaşına bakılmaksızın gezideki her katılımcı için ayrı başvuru formu doldurulur.

Kanada Turist Vizesi Başvurusu

Kanada vize başvurusu gerçekleştirilirken tüm adımların dikkatlice yerine getirilmesi büyük bir öneme sahiptir. Süreç seyahat amacınıza uygun olan vize başvuru formunun doldurulmasıyla başlamaktadır. Talep edilen evraklar İngilizce veya Fransızca olarak hazırlanmaktadır. Sonrasında Ankara veya İstanbul’daki Kanada Vize Merkezleri aracılığıyla biyometrik işlemler ve evrak teslimleri tamamlanmaktadır.

Kanada Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar ? 

Kanad vizesi başvurunuzun sonuçlanma süresini etkileyen en önemli unsur; Hangi dönemde başvuru yaptığınızdır. Kış aylarında başvuru yoğunluğu azaldığı için ortalama 3-7 hafta arasında yaz aylarında başvuru sayısı artığı için ortalama 4-8 hafta arasında sonuçlanmaktadır. 

Kanada Kültür Merkezi İle Güvenle Başvurun 

Kanad vize başvurusu yapmak deneyim ve güven gerektirir. Uzun süreli ve olumlu yanıt alabilmek için Kanada Konsolosluğunun istediği düzende başvuru gerçekleştirilmelidir. 

Kanad Kültür Merkezi, 10 yılı aşkın tecrübesi ve deneyimiyle Kanada Konsolosluğunun istediği düzende başvurularınızı yaparak sürece bir adım önde başlamanızı sağlar. 

Detaylı bilgi almak için: https://www.kanadakulturmerkezi.com/kanada-vizesi/