GENEL
Giriş Tarihi : 20-11-2023 11:20

Karadeniz'de batan gemide kaybolan 12 denizciden birinin cesedi bulundu

Zonguldak'ta fırtınadan dolayı mendireğe çarparak batan yük gemisinin 12 Türk mürettebatından birinin cesedi bulundu.

Karadeniz'de batan gemide kaybolan 12 denizciden birinin cesedi bulundu

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde limandan ayrıldıktan sonra fırtına nedeniyle mendireğe çarpan 87,57 metre uzunluğunda ve 12 metre genişliğindeki ‘Kafkametler’ adlı Türk gemisi battı.

Kötü hava koşulları nedeniyle arama kurtarma çalışmaları yapılamayan yük gemiside bulunan 12 Türk mürettebatından birinin cansız bedeni Ereğli sahilinde bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Karadeniz Ereğli Kaymakamlığı’nda düzenlediği basın toplantısında konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri, AFAD, Kıyı Emniyeti, jandarma, emniyet, itfaiye ekiplerinin hazır durumda beklediğini ve olumsuz hava koşullarının düzelmesiyle hemen arama kurtarma çalışmalarına başklanacağını söyledi.

DENİZCİLİK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA

Bu arada Denizcilik Genel Müdürlüğü batan ‘Kafkametler’ adlı Türk gemisine ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugün (dün) saat 10.29’da Türk bayraklı ‘Kafkametler’ gemisinden AAKKM’ye ulaşan EPiRB sinyali üzerine geminin K. Ereğli’de mendirek üzerinde AIS sinyali verdiği görülmüştür. Gemi kaptanının olaydan önce K. Ereğli askeri mendireğine doğru sürüklendiğini rapor ettiği bilgisi alınmıştır. Gemi ile geçen sürede temas kurma çalışmalarından bir sonuç alınamamış ve gemi personeli ile herhangi bir görüşme sağlanamamıştır. Anılan bölgeye, kötü hava şartlarından ulaşmak ya da yakından görsel temas sağlamak mümkün olmamaktadır. Hava müsaitliğine göre hava ve deniz unsurları ile arama ve kurtarma faaliyetlerine devam edilecektir. Temruk Rusya’dan aldığı 1542 ton feerosilikon yükünü Aliağa’ya getirmek üzere sefere çıkan gemide 12 personel bulunmaktadır” denildi.

GEMİDEKİ MÜRETTEBAT LİSTESİ
Fırtınadan dolayı batan ‘Kafkametler’ yük gemisinin mürettebat listesi şöyle: 

 Kaptan Cemal Turan, 2’nci Kaptan Hıfzı Tarhan, Telsiz Zabiti Berke Çamurtaş, Başmühendis Veli Özel, 2nci Makinist Göksel Özel, Güverte Ustası Tamer Özer, Usta Gemiciler İsmail Kaptan ile Satılmış Uslu, Gemici Mustafa Nacar, Usta makinist Cüneyt Aygen, Yağcı Ömer Hebip, Aşçı Metin Usta