GÜNDEM
Giriş Tarihi : 27-03-2023 17:00   Güncelleme : 27-03-2023 17:10

Kazada şehit olan polis memuru Samsun'da toprağa verildi

Samsun'da kazada şehit olan İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi'ndeki motorize ekipte görevli polis memuru Mustafa Ata Traş, Kıranköy Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.

Kazada şehit olan polis memuru Samsun'da toprağa verildi

Samsun'daki feci kaza dün akşam Atakum İlçesi'nde meydana geldi. Mimar Sinan Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde seyir halinde olan İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi'ndeki motorize ekipte görevli polis memuru 43 yaşındaki Mustafa Ata Traş'ın kullandığı 55 SJ 967 motosiklet, YEDAŞ kavşağında kavşakta  H.C.D. idaresindeki 55 BFR 78 plakalı çekici ile çarpıştı. 

Kazada yola savrulan ve ağır yaralanan 2 çocuk babası Mustafa Ata Traş, hemen özel hastaneye kaldırıldı, ancak doktorların tüm çabasına rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Yaralanan diğer polis memuru İ.E. ise Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Gözaltına alınan çekici sürücüsü H.C.D. ise işlemlerin ardından çıkarıldığı adliyede nöbetçi mahkemece tutuklandı.

ŞEHİT POLİS MEMURU TOPRAĞA VERİLDİ
Kazada şehit olan ve Mersin'in Tarsus ilçesi nüfusuna kayıtlı olan polis memuru Mustafa Ata Traş için ilk olarak Samsun Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. Buradaki törene  Samsun Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, Sinop Emniyet Müdürü Tarıkhan Çetiner, Samsun İl Jandarma Komutanı Albay Ömer Ersever, Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, ilçe belediye başkanları, şehit polisin ailesi, yakınları ve meslektaşları katıldı. Törenin ardından Samsun Büyük Camiye getirilen şehidin naaşı ikindi namazı sonrasında Kıranköy Polis Şehitliği'nde toprağa verildi.