SİYASET
Giriş Tarihi : 12-05-2023 16:19   Güncelleme : 12-05-2023 16:49

Kılıçdaroğlu Samsun'da seçmenlere seslendi: Elinizi vicdanınıza koyun sandığa gidin

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun Mitingi'nde seçmenlere seslenerek, "İlk kez sandıklar konusunda bu kadar çok tedbir aldık. Elinizi vicdanınıza koyun sandığa gidin" dedi.

Kılıçdaroğlu Samsun'da seçmenlere seslendi: Elinizi vicdanınıza koyun sandığa gidin

Cumhurbaşkanı adayı ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, beraberindeki Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayları Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Samsun'da vatandaşlarla bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu, Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalığa, "İlk kez sandıklar konusunda bu kadar çok tedbir aldık. Elinizi vicdanınıza koyun sandığa gidin" diyerek seslendi ve "Yaşlısıyla, genciyle. Kadınıyla, erkeğiyle birlikte mücadele edip; barışı, huzuru, erdemi, kardeşliği, irfanı ve güzelliği hep beraber getireceğiz. Size söz!" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu gençlere de, "Türkiye’nin kaderini gençler değiştirecek. Otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştireceksiniz. Sakın “1 oydan ne olacak” demeyin" diyerek sandığa gitmelerini istedi

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

Size söz hazırım. Birlikte mücadele edeceğiz. Yaşlısıyla, genciyle. Kadınıyla, erkeğiyle birlikte mücadele edip; barışı, huzuru, erdemi, kardeşliği, irfanı ve güzelliği hep beraber getireceğiz. Size söz!

Sözüm söz hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği güzel bir Türkiye’yi inşa edeceğim.

Sarp’a kadar uzanacak Mustafa Kemal Atatürk’ün hayaliydi… 22 yılda bir demiryolu yapamadılar. Bay Kemal’in iktidarında bunların tamamını yapacağız.

Emekli, gençliğinde çalışan üreten ve sigorta primini yatırıp emekli olan kişidir. Emekli olunca ele muhtaç olmaması, huzur içinde yaşaması lazım. Parayı vermediler. İki bayramda birer ikramiye verin dedim önce para yok dediler sonra biner lira verdiler. Benim 2015’ten beri sözüm var. Emekliye Ramazan ve Kurban Bayramı’nda asgari ücret kadar ikramiye vereceğiz dedik. Vermediler. Önümüzdeki Kurban Bayramı’nda 15 bin lira ikramiye alacaklar. Analarının ak sütü kadar helal o para.

Tam 27.5 yıl devlette çalıştım, paranın nereye harcanacağını siyasi otorite belirler. Paraların büyük bir kısmını Beşli çeteye veriyorlar. Ben o beşli çetelerden parayı son kuruşuna kadar alıp halka vereceğim. Onlar yandaşlara çalışıyor, Bay Kemal vatandaşa çalışacak.

Türkiye’nin kaderini gençler değiştirecek. Otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştireceksiniz. Sakın “1 oydan ne olacak” demeyin. Hayır, sandığa gidilecek oy kullanılacak.

Elektrik düğmesine bastığınızda 4 çeşit, musluğu açtığınızda 5 çeşit vergi ödüyorsunuz. Bu paralar nereye gidiyor? Mutfaktaki yangın ne? Beyler cennette, size cehennemi layık görüyorlar. Her mutfağa huzuru getireceğim.

Açıkça söylüyorum, Bay Kemal’e milliyetçilik dersi verecek insan daha anasının karnından doğmadı. Nokta. Sen gidersin 33 askerimiz Suriye’de şehit edildi. Nereye gittiler. Putin’in kapısına gittiler. Putin ne yaptı? Kronometreyi açtı bütün dünyaya seyrettirdi. Bu mu milliyetçilik? Benim ağrıma gidiyor. Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil eden birisi bir başka devlet başkanının kapısında dakikalarca bekletilmez. Size söz veriyorum 85 milyonun yüzünü yere eğdirmeyeceğim.

Kaynakları doğru ve yerli yerinde harcayacağız. Ödediğiniz verginin her kuruşunun hesabını vermek benim boynumun borcudur. Türkiye'de herkes paranın nerelere harcandığını görecek.

Çarşamba Şeker Fabrikası'nı onlar kapar, bay Kemal açar. 34 yıl sonra yurt dışından şeker ithal ettiler. Şeker fabrikasını kapatıyorsan birileri köşeyi dönsün diye. Benim cumhurbaşkanı olmamı istemeyen iki kesim var, biri beşli çeteler, ikinci uyuşturucu baronları. Söz verdim uyuşturucu baronlarının kökünü kazıyacağım. Gencecik evlatlarımızın zehirlenmesine izin vermeyeceğim Evlatlarımızı korumak boynumun borcudur.

İnanın her şey çok güzel olacak, beraber sandığa gideceğiz. İlk kez sandıklar konusunda bu kadar çok tedbir aldık. Elinizi vicdanınıza koyun sandığa gidin. Kul hakkı yemedim, kul hakkı yedirmeyeceğim. Onlar bunu söyleyemiyorlar, ama biz hep birlikte kul hakkı yedirmeyeceğiz. "