GENEL
Giriş Tarihi : 27-09-2022 11:01

Mersin’de Polisevi'ne terör saldırısı: 1 polis şehit

Mersin'in Mezitli ilçesindeki Polisevi'ne düzenlenen terör saldırısında 1 polis şehit oldu, 2 polis yaralandı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıyı gerçekleştiren iki kadın teröristin kaçamayacaklarını anlayınca yanlarındaki patlayıcıyla kendilerini patlattığını belirtti.

Mersin’de Polisevi'ne terör saldırısı: 1 polis şehit

Mersin’in Mezitli ilçesi Tece mahallesinde bulunan polisevine yaklaşan araçtan inen 2 kadın terörist, polislere uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Polislerin saldırganlara karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. 

Çatışmada Mersin Polisevi Şube Müdürlüğü Koruma Büro Amirliğinde görevli polis memuru Sedat Gezer şehit oldu, 1 polis memuru ile bir vatandaş da yaralandı. Çatışma sonrasında bölgeye takviye ekipler ve ambulanslar sevk edildi. 

Bu arada İçişleri Bakanlığı tarafından iki teröristten birinin Dilşah Ercan olduğunun tespit edildiği açıklandı.  Açıklamada, “Teröristin, terör örgütü PKK/KCK’nın gençlik yapılanması içerisinde faaliyette bulunduğu, terör örgütü faaliyetlerinden dolayı cezaevine girip çıktığı, örgütün kırsal yapılanmasına 2013 yılında Mersin’den katıldığı, Irak’ın kuzeyindeki Kandil’de eğitim aldığı ve örgütün sözde özel güç yapılanması içerisinde faaliyet gösterdiği tespit edildi. Ayrıca, terörist hakkında metropollere eylem amaçlı gönderilecek hazır kadrolar arasında yer aldığı şeklinde istihbari bilgilerin bulunduğu belirlendi” denildi.

Olay yerine giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, da yaptığı açıklamada, "İki kadın terörist çantalarıyla birlikte, anlaşılıyor ki daha önce tespit ettikleri bir şekilde polisin orada nöbet tuttuğu kulübeye yönelerek ateş ediyorlar ve orada bir çatışma çıkıyor. Çatışma devam ederken bu bölgeye yakın dört bekçi arkadaşımız araçla intikal ettikten sonra onlar da çatışmaya giriyorlar. İki terörist bu çatışmalar esnasında yaralanıyor. Çatışma devam ederken iki ayrı patlama sesi geliyor. Kaçamayacaklarını anlayınca kendi sırtlarına koymuş oldukları patlayıcılarla kendilerini patlatıyorlar" dedi.