GENEL
Giriş Tarihi : 01-10-2022 16:41

Mini Kompresör

Mini Kompresör

Bilindiği gibi kompresör belli amaçlar için bir güç elde etmek istendiğinde kullanılan makinelerdir. Bu makineler genel olarak atmosferden aldıkları havayı özel olarak depolayarak ihtiyaç halinde büyük bir basınç ile enerji üretirler. Birçok farklı alanda kullanılabilen bu makineler sayesinde sanayi alanında üretimler yapılabildiği gibi aynı zamanda ev içinde de bazı işlerin yapılması sağlanabilir. Çok farklı ebatlarda üretilebilen kompresörler ile her alan için ihtiyaç duyulabilen farklı ölçeklerde ki enerjilerin üretilmesi sağlanabilir. Özellikle mini kompresör modelleri bu ürünlerde en çok tercih edilen modellerden biridir. Bu kompresörler diğer modeller ile aynı çalışma prensibine sahip olan ancak ebat olarak daha küçük olan kompresörlerdir. Bu sayede dar alanlarda dahi kolay bir şekilde kullanılabilir ve yanı etkilerin oluşmasını sağlayabilirler.

Hem ev hem de benzeri alanlarda kullanılabilen mini kompresörler çok yer kaplamadıkları gibi aynı zamanda sessiz çalışırlar. Bu sebeple hastaneler veya buna benzer gürültü olmaması gereken yerlerde yaygın olarak kullanılırlar. Kompresörlerin çalışmaları için tek yapmaları gereken atmosferden ihtiyaçları olan havayı almak ve haznelerinde saklamaktır. Bu havayı ise büyük bir basınç ile güçlü enerjilere dönüştürürler. Bazı durumlarda ise kompresörler emiş amaçlı olarak da kullanılabilirler. Bunun için gerekli sisteme sahip olan mini kompresör modelleri sayesinde büyük çaplı kompresörler ile yapılan her türlü işlem yapılabilir.

Vidalı Kompresör

Vidalı kompresör en çok kullanılan kompresör modellerinden biridir. Bu makinalar basınçlı hava üretebilmek için piston yerine birbirine geçen rotor çiftinin kullanıldığı pozitif yer değiştirmeli makinalardır. Vidalı kompresör modelleri genel olarak hava ve su soğutmalı, yağ enjeksiyonlu veya yağsız, tek veya iki kademeli olarak farklı isimler ile anılabilirler. Tıpkı diğer kompresör modellerinde olduğu gibi atmosferden aldığı havayı güç üretmek için kullanan bu modeller bazı parçalardan oluşurlar. Vidalı kompresörleri oluşturan parçaları şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Seperatör

  • Yağ Filtresi

  • Hava Filtresi

  • Panel Filtresi

  • Emiş Valfi

  • Vida Grubu

  • Kayış

  • Kontrol Paneli

Vidalı kompresör kullanmak istediğinizde çok dikkatli olmalı ve bu modellerin tüm özelliklerini bilmelisiniz. Aynı zamanda bu modelleri istediğiniz her yerde rahat bir şekilde kullanabilirsiniz. Belli bir amaç için enerjiye ihtiyacınız olduğu zaman kullanabileceğiniz en önemli enerji kaynaklarından biri de kompresörlerdir. Bu sayede birçok sorunu olay bir şekilde çözebilir ve dilediğiniz oranda güç üretebilirsiniz. Üstelik bu makineleri iş yerlerinizde veya evlerinizde dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Özellikle vidalı kompresörler çok büyük ebatlı olmadıklarından dolayı ev veya buna benzer alanlar da kullanıma uygun makinelerdir. Eğer daha önce vidalı kompresör kullanmadıysanız o zaman uzmanlardan öneriler almalısınız. Mini kompresör veya vidalı kompresör gibi ürünler hakkında güvenilir satıcılar ile iletişime geçmek için her zaman sanayiden.com ile iletişime geçebilirsiniz.