SPOR
Giriş Tarihi : 23-04-2023 15:06   Güncelleme : 23-04-2023 15:21

Şampiyon Samsunspor, Keçiörengücü'ne gol yağdırdı: 4-1

Süper Lig'e çıkmayı geçen hafta garantileyen Samsunspor 35 bin seyircisi önünde Keçiörengücü'nü 4-1 mağlup etti. Kırmızı-Beyazlılar bu sonuçla 2022-2023 Spor Toto 1. Lig sezonunu da ilk sırada şampiyon olarak tamamlamayı garantiledi.

Şampiyon Samsunspor, Keçiörengücü'ne gol yağdırdı: 4-1

Spor Toto 1. Lig'de geçen hafta 11 yıllık Süper lig özlemini sona erdiren Samsunspor, 35 bin seyircisi önünde Ankara ekibi Keçiörengücü'nü konuk etti.

Kırmızı-Beyazlı taraftarlar tribünde, "Bir şehrin emrinde dönelim eski günlere" yazılı bir koreografi hazırladı.

Ardından Samsunsporlu oyuncular taraftarların tezahuratları altında meşaleler eşliğinde sahaya çıktı. Bu sırada Keçiörengücü futbolcular koridor oluşturarak şampiyon oyuncuları alkışlayarak tebrik etti.

Taraftarlarının 'şampiyon' tezahuratları ve konfeti yağmuru altında maça  başlayan Samsunspor devreyi 39. dakikada Mücahit Albayrak'ın kafa golü ile 1-0 önde kapattı.

İkinci yarıda  rakibi karşısında baskısını arttıran Samsunspor 54. dakikada Douglas Tanque, 63. dakikada Osman Çelik ve 66. dakikada da Moryke Fofana'nın kaydettiği gollerle skoru 4-0'a getirdi. Anderson Keçiörengücü'nün tek golünü attı ve 90 dakika sonunda Samsunspor sahadan 4-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla Samsunspor puanını 69'a çıkardı ve Spor Toto 1. Lig' ilk sırada şampiyon olarak tamamlamayı garantiledi. Kırmızı-Beyazlılar gelecek hafta deplasmanda Denizlispor ile kaşılaşacak.

MAÇTAN DAKİKALAR:
İLK YARI:

8. dakikada Mücahit Albayrak'ın ceza alanı içinde gelişine vurduğu top yandan az farkla dışarı çıktı.

12. dakikada Kadeem Harris sağdan topu altı pasa indirdi, kaleciyi aşan meşin yuvarlağı savunma son anda topu kornere çeldi 

32. dakikada Yusuf Abdioğlu'nun penaltı noktası üzerindeki kafa vuruşunu kaleci iki hamlede bloke etti.

35. dakikada Bekir Karadeniz'in ceza yayı üzerindeki şutu kaleci mükemmel bir refleksle çelmeyi başardı.

38. dakikada Osman Çelik'in kafa vuruşunu kaleci son anda kornere çeldi.

39. dakikada Zeki Yavru'nun kornerden gönderdiği topu Mücahit Albayrak kafayla ağlara gönderdi: 1-0 

Samsunspor devreyi 1-0 önde kapattı.

İKİNCİ YARI:

48. dakikada Jurgen Bardhi'nin yerden sert şutunu kaleci yatarak bloke etti.

52. dakikada Moryke Fofana ceza alanı içinde topu Douglas Tanque'ye çıkardı. Bu futbolcu inanılmaz şekilde boş kale yerine topu hava dikti.

54. dakikada Moryke Fofana yine Douglas Tanque'ye topu çıkardı ve bu kez Tanque sert bir şutla skoru 2-0'a getirdi.

56. dakikada Rashad Muhammed'in sert şutu yandan az farkla dışarı çıktı.

63. dakikada Zeki Yavru'nun pasında Osman Çelik ceza yayı önünde topu kalecinin yanından filelere göndererek skoru 3-0 yaptı.

66. dakikada Douglas Tanque'nin pasında Moryke Fofana ceza alanı içinde kaleciyi de geçerek topu filelerle buluşturdu: 4-0

82. dakikada Anderson tapu kalecinin yanında ağlara gönderdi: 4-1

90+2'de hakemin ofsayt kararı veren hakemin çaldığı düdüğü maç bitti sanan bazı taraftarlar sahaya girdi. Yapılan anonsla taraftarlar tekrar tribüne döndü. Ardından maç hakem atışı ile başladı.

Karşılaşmayı Samsunspor 4-1 kazandı.

Maçın bu kez bitiş düdüğü ile taraftarlar sahaya girerek oyuncuları omuzlara aldı ve şampiyonluk kutlamaları da resmen başladı.

STAD: 19 Mayıs

HAKEMLER:  Oğuzhan Aksu, Suat Güz, Ömer Lütfü Aydın

SAMSUNSPOR: Jakub Szumski, Mücahit Albayrak(Dk.68 Soner Gönül), Yusuf Abdioğlu, Alim Öztürk, Zeki Yavru(Dk.85 Youssef Ait Bennasser), Kadeem Harris(Dk.67 Barış Alıcı), Yusuf Emre Gültekin, Soner Aydoğdu, Osman Çelik(Dk.68 Celil Yüksel), Moryke Fofana(Dk.73 Ahmet Sagat), Douglas Tanque    

KEÇİÖRENGÜCÜ: Metin Uçar, Taha Batuhan Yayıkcı, Erkam Reşmen, Muharrem Cinan, Aykut Çeviker(Dk.59 Mikail Okyar), Jurgen Bardhi, Caner Aktaş(Dk.70 Christian Innocent), Bekir Karadeniz(Dk.58 Abdullah Aydın), Hamza Gür, Rashad Muhammed(Dk.59 Anderson), Aly Malle(Dk.46 Melih İnan)    

GOLLER: Dk.39 Mücahit Albayrak, Dk.54 Douglas Tanque, Dk. 63 Osman Çelik, Dk.66 Moryke Fofana (Samsun), Dk.82 Anderson(Keçiörengücü)

SARI KARTLAR: Muharrem Cinan,Erkam Reşmen (Keçiörengücü)