SPOR
Giriş Tarihi : 21-05-2023 18:05

Samsun 19 Mayıs yarı maratonu nefes kesti

Samsun'da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında her yıl gelkeneksel olarak düzenlenen 19 Mayıs Yarı Maratonu'nu kadınlarda Derya Kunur, erkeklerde ise Hüseyin Can kazandı.

Samsun 19 Mayıs yarı maratonu nefes kesti

Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi başlatmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının 104. yılı kapsamında 19 Mayıs Yarı Maratonu düzenlendi. 
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarı maraton, Tütün İskelesi'nde başlayan ve Fuar Caddesi'nde oluşturulan parkurda yapılan koşuya, 18-70 yaş arasında 48'i kadın toplamda 248 sporcu birinci olmak için koştu.

KADINLARIN ŞAMPİYONU DERYA KUNUR
Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Feyzullah Dereci'nin işaretiyle başlayan yarı maratonda atletler, 21 kilometrelik parkurda Fuar Caddesi, Batı Park, Atakum Golf Kulübü, 19 Mayıs Üniversitesi Olimpik Yüzme Havuzu güzergahından başlangıç noktasına dönüş yaptı. Kadınlarda, Derye Kunur 1 saat 14 dakika 48 saniyelik derecesi ile şampiyon olurken, Yonca Kutluk 1 saat 17 dakika 3 saniye ile ikinciliği elde etti. Dilek Öztürk ise 1 saat 23 dakika 27 saniye ile üçüncü oldu.

ERKEKLERDE İPİ HÜSEYİN CAN GÖĞÜSLEDİ
Büyük bir rekabetin yaşandığı erkeklerde ise Hüseyin Can, 1 saat 5 dakika 32 saniye ile ipi göğüsleyen atlet oldu. Ayetullah Aslanhan 1 saat 5 dakika 52 saniye ile ikinci, Mahsum Değer 1 saat 7 dakika 21 saniye ile üçüncülük madalyasının sahibi oldu. Takım kategorisinde ise Ankara Türk Silahlı Kuvvetleri Spor Gücü birinci, Mardin Kızıltepe Spor Lisesi Spor Kulübü ikinci, Konya Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü üçüncülüğü elde etti. 

ÖDÜLLER VERİLDİ
Dereceye giren sporcu ve takımlara ödülleri İlkadım Atletizm Stadı’nda düzenlenen törenle takdim edildi. Takım ve sporculara ödüllerini Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Feyzullah Dereci, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanvekili Nihat Bağcı, Sicil Lisans Şube Müdürü Murat Altun, Spor Şube Müdürü Olgay İnci, İlkadım Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Murat Turan, Samsun Büyükşehir Belediyesi Şube Müdürü Savaş Keskin verdi. 

İL MÜDÜRÜMÜZ TEBRİK ETTİ
19 Mayıs Yarı Maratonu’nda dereceye giren takım ve sporcuları tebrik eden Samsun Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Feyzullah Dereci, “19 Mayıs Yarı Maratonu’nda 21 kilometreyi başarıyla koşan sporcularımızı tebrik ediyoruz. Katılan tüm sporculara teşekkürlerimizi sunuyoruz. Güzel bir organizasyon ile yarı maratonu tamamladığımız için mutluyuz. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” diye konuştu.