ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 08-01-2024 09:58

Samsun dahil 27 ilde kaçak göçmen operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2024 yılının ilk 4 gününde, Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik Samsun dahil 27 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda 80 organizatörün ve 2 bin 155 düzensiz göçmenin yakalandığını açıkladı.

Samsun dahil 27 ilde kaçak göçmen operasyonu

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 2024 yılının ilk 4 gününde Göçmen Kaçakçılığı Organizatörleri ve Düzensiz Göçmenlere yönelik İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Ağrı, Afyonkarahisar, Balıkesir, Burdur, Bursa, Çanakkale, Edirne, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Iğdır, Kırklareli, Kilis, Kocaeli, Malatya, Muğla, Nevşehir, Ordu, Samsun, Sivas, Şanlıurfa ve Van'da gerçekleştirilen Kalkan-7 operasyonları hakkında bilgi verdi. 

Yerlikaya, 27 ilde jandarma, polis ve sahil güvenlik ekipleri tarafından  57 ayrı yere yapılan operasyonlarda 80 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 2 bin 155 düzensiz göçmenin yakalandığını, organizatörlerden 6'sının tutuklandığını 4'ü hakkında adli kontrol kararı verildiğini, diğerlerinin işlemlerinin de sürdüğünü belirtti.

Bakan Yerlikaya paylaşımında, "Umut tacirliği yaparak insanları kandıran, binlerce insanı göç yollarında ölüme sürükleyen, ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz. Operasyonları düzenleyen Jandarmamızı, Polisimizi, Sahil Güvenliğimizi ve Göç İdaresi Başkanlığımızın uzman personelini tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Göçmen kaçakçılığıyla mücadelemiz aralıksız biçimde azim ve kararlılıkla sürdürülecektir" ifadelerine yer verildi.