ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 06-01-2024 10:53

Samsun dahil 46 ilde uyuşturucu operasyonu: 364 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Samsun dahil 46 ilde düzenlenen “Narkogüç-42” adı verilen operasyonlarda 1 ton 340 kilogram uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini, 364 zehir taciri ve sokak satıcısının da yakalandığını açıkladı.

Samsun dahil 46 ilde uyuşturucu operasyonu: 364 kişi yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, uyuşturucu madde imalatçılarına ve bunların satışını yapanlar ile sokak satıcılarına yönelik Samsun dahil 46 ilde “Narkogüç-42” operasyonları düzenlendiğini açıkladı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri ve İl Jandarma Komutanlıklarında görevli 332 ekip, bin 375 personel, 1 hava aracı ve 19 narkotik dedektör köpeğinin katılımı ile Malatya, Ankara, Gaziantep, Şanlıurfa, Sakarya, Kars, Adana, İzmir, Batman, Kırklareli, Diyarbakır, Mersin, Antalya, Bursa, İstanbul, Edirne, Karaman, Tokat, Elazığ, Amasya, Osmaniye, Kocaeli, Konya, Samsun, Aydın, Tekirdağ, Çorum, Kırşehir, Balıkesir, Isparta, Hatay, Kayseri, Eskişehir, Kütahya, Sivas, Siirt, Muğla, Aksaray, Kahramanmaraş, Çanakkale, Manisa, Adıyaman, Kastamonu, Erzurum, Düzce ve Yalova illerinde gerçekleştirilen operasyonlarda 1 ton 340 kilogram uyuşturucu maddenin ele geçirildiğini, 364 zehir taciri ve sokak satıcısının yakalandığını belirten Bakan Yerlikaya paylaşımında, "Gençlerimizi ve geleceğimizi zehirleyen uyuşturucu tacirlerine göz açtırmayacağız. Her an enselerindeyiz. Bizden kaçamayacaklar" ifadelerini kullandı.