GÜNDEM
Giriş Tarihi : 02-12-2022 13:34   Güncelleme : 02-12-2022 13:37

Samsun Limanı'nda korkutan patlama: Valilik açıklama yaptı

Samsun Limanı'nda meydana gelen patlama sonrası çıkan yangın korkuttu. Gökyüzünün siyah dumanla kaplandığı yangının sintine tanklarından birinin arızalanması sonucu meydana geldiği belirtildi.

Samsun Limanı'nda korkutan patlama: Valilik açıklama yaptı

Samsun Limanı'nda bugün saat 11.15 sıralarında büyük bir patlama meydana geldi. Patlama sonrasında çıkan yangında gökyüzü siyah dumanla kaplandı.

Olay yerne çok sayıda itfaiye aracı, ambulans ve polis ekipleri sevk edildi. Yangının itfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonrasında diğer tanklara sıçramadan söndürüldüğü ve kontrol altına alındığı belirtildi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA
Samsun Valiliği'nden konuyla ilgili sosyal medyadan yapılan açıklamada, "Samsun Limanı içerisinde bulunan gemilerden alınan atık yağların depolandığı yakıt tanklarından bir tanesinde ısınmadan dolayı saat 11.15 sıralarında patlama meydana gelmiş, itfaiye tarafından çıkan yangın kısa sürede söndürülmüş, herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmamıştır" ifadelerine yer verildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Bu arada Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü tarafından ise yangının sintine tankından kaynaklandığı açıklandı ve soruşturma başlatıldığı belirtildi. Denizcilik Genel Müdürlüğü'nin sosyal medyasından yapılan açıklamada, "Samsun Limanında, gemi atıkları alım tesisinde bir sintine tankında henüz sebebi bilinmeyen bir nedenden patlama meydana gelmiş, çıkan yangın itfaiye tarafından söndürülmüştür. Herhangi bir can kaybımız ya da yaralımızın bulunmadığı olayla ilgili idari soruşturma başlatılmıştır" denildi.