GÜNDEM
Giriş Tarihi : 23-03-2023 15:07

Samsun'da 100 hatsız 'M' plakalar öğrenci ve personel servisine dönüştürülecek

Samsun Büyükşehir Belediyesi, İl Trafik Kurulunca verilen ancak çalışabilecek hattı olmayan ‘M’ plaka ticari araçları öğrenci ve personel servislerine dönüştürecek.

Samsun'da 100 hatsız 'M' plakalar öğrenci ve personel servisine dönüştürülecek

Samsun Büyükşehir Belediyesi 13 Ocak 2023 tarih ve 7 sayılı meclis kararıyla merkez ilçeler Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy'de hatsız ‘M’ plakalı 100 minibüs, ‘C’ plakaya dönüştürülerek öğrenci ve personel taşıyabilme imkanına kavuşturulacak. Şartları yerine getiren araç sahipleri, müracaatlarını 27 Mart 2023 tarihinden itibaren Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na yapacak. Başvurular ise 28 Nisan’da sona erecek. 

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre; Atakum, İlkadım, Canik ve Tekkeköy ilçesindeki hatsız ‘M’ plakalı minibüs sahipleri Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na başvuruda bulunacak.  Merkez ilçelerde İl Trafik Kurulu Kararı ile tahsis edilen hatsız ticari ‘M’ Plakaya ait ‘Trafik Tescil Belgesi’ ve Araç Sicil ve Tescil Belgesi (ARTES), dönüşüm hak kazanması durumunda, hatsız ‘M’ plakadan feragat edeceğine dair noterlerden onaylı feragatname, Adli Sicil Kaydı Belgesi, yerleşim yeri ve diğer adres belgeleri, nüfus cüzdanı fotokopisi, Büyükşehir Belediyesi’nin biriminden alınacak ‘Borcu Yoktur’ yazısı ile idareden temin edilecek mer’i mevzuat hükümleri ve belirlenen yükümlülüklere uyulacağına dair taahhütnameyi idareye 27 Mart-28 Nisan arasında teslim edecek.

Dönüşüm için idareye başvuran hatsız ‘M’ plakalı minibüs sahiplerinin sayısı 100 kişiyi aşması halinde noter huzurunda yapılacak çekilişle hak sahibi 100 kişi belirlenecek. Personel/öğrenci servisine dönüşümü hak eden başvuru sahipleri idareye biri peşin, 11 taksitte toplam kdv hariç 375 bin TL ödeyecek. Personel/öğrenci servis plaka tescil işlemlerini de 90 gün içerisinde tamamlayacaklar. Hak sahipleri personel ve öğrenci servis plaka tescil işlemlerinden itibaren 5 yıl süreyle plakalarını satış veya devir edemeyecek.