GENEL
Giriş Tarihi : 19-05-2023 11:58

Samsun'da 19 Mayıs coşkusu!

Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 18 silah arkadaşının Milli Mücadele'yi başlatmak üzere Samsun'a çıkışının 104'üncü yıl dönümü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Tütün İskelesi'ndeki törende Atatürk'ü sembolize eden Türk bayrağı karaya çıkartıldı.

Samsun'da 19 Mayıs coşkusu!

Samsun'daki 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı kutlamaları kapsamındaki ilk tören Onur Anıtı'na çelenk bıkarılmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden buradaki törende Samsun Valisi Zülkif Dağlı, anı defterini imzaladı. 

Ardından Atatürk'ün Samsun'da ayak bastığı Tütün İskelesi'ndeki törenlere geçildi. Samsun Valisi Zülkif Dağlı,  Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Samsun Garnizon Komutanı Topçu Albay İbrahim Camcı, İl Emniyet Müdürü Nihat Özen, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Kıdemli Albay Ahmet Bahadır ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, askeri erkan ve vatandaşların katıldığı buradaki törende deniz ve kara askerleri tarafından Atatürk'ün Samsun'a çıkışını sembolize eden Türk Bayrağı karaya çıkartıldı. İzcilere ve gençlere teslim edilen bayrak göndere çekilmek üzere  müze gemi Bandırma Vapuru'na götürüldü. Samsun Valisi Vali Zülkif Dağlı, buradaki törende yaptığı konuşmada, Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışının ve Milli Mücadele'yi başlatmasının 104'üncü yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndaki kutlama törenlerinde ise şiirler okundu, şarkılar, türküler seslendirildi, halk oyunları ekipleri ve öğrenciler çeşitli spor aktiviteleri gösterileri yaptı.