GÜNDEM
Giriş Tarihi : 30-08-2022 14:18

Samsun'da 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerle kutlandı

Samsun'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu, öğrenciler şiirler okudu, Halk Oyunları Ekibi yöresel gösteriler yaptı.

Samsun'da 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerle kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100'üncü yıldönümü Samsun'da da coşkuyla kutlandı.

Samsun'daki törenler Vali Zülkif Dağlı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Bayrağın göndere  çekilmesiyle devam eden buradaki törende Vali Dağlı,  Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı. Burada konuşan Vali Dağlı, "Aziz Atatürk, bugün büyük zaferin 100. yıldönümü. 1919 yılında Samsun'dan başlattığınız Milli Mücadele 30 Ağustos Meydan Muharebesi ile kesin ve kalıcı bir zafere ulaşmıştır. Bu şanlı zafer tarihe gömülmek istenen bir milletin küllerinden doğuşunun, şahlanışının, tarih sahnesine yeniden çıkışının ilanı olmuştur. Tüm yokluk ve imkansızlıklara rağmen kazanılan 30 Ağustos Zaferi 1071 yılında bize yurt kılınan bu toprakların ezeli ve ebedi vatanımız olduğunu tescil etmiştir. Bin yıldır vatanımız, bayrağımız, mukaddesatımız ve bağımsızlığımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve başta siz olmak üzere tüm merhum gazilerimize Allah'tan rahmet, hayatta olan gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

Ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Valiliğin Yaşayan Atatürk Salonu'nda düzenlenen Tebrikat Töreni'nde Vali Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nihat Soğuk ile birlikte tebrikleri kabul etti.

Samsun Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende ise  Vali Zülkif Dağlı ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk halkın bayramını kutladı. Buradaki törende, öğrenciler tarafından şiirler okundu, Halk Oyunları Ekibi yöresel gösteriler yaptı, Garnizon Komutanlığı Bandosu da konser verdi.

Törenlere milletvekilleri, belediye başkanları, kaymakamlar, gaziler, protokol üyeleri ve vatandaşlar da katıldı.