GÜNDEM
Giriş Tarihi : 30-08-2023 12:27   Güncelleme : 30-08-2023 12:57

Samsun'da 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerle kutlandı

Yurt genelinde olduğu gibi Samsun'da da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu, öğrenciler şiirler okudu, Halk Oyunları Ekibi yöresel gösteriler yaptı.

Samsun'da 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerle kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kazanılan 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 101'inci yıldönümü Samsun'da coşkuyla kutlandı.

ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK KONULDU

Samsun'daki törenler Vali Orhan Tavlı'nın Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Bayrağın göndere çekilmesiyle devam eden törende Vali Orhan Tavlı,  Anıt Şeref Defteri'ni imzaladı ve "Aziz Atam, bugün büyük zaferin 101'inci yılını birlik ve beraberlik içerisinde coşkuyla kutlamanın heyecanı ve gururu ile huzurunuzdayız. 1919 yılında Samsun'dan başlattığınız büyük mücadele 30 Ağustos 1922'de kazandığınız Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile kesin ve kalıcı bir zafere ulaşmıştır. Bin yıldır vatanımız, bayrağımız, mukaddesatımız ve bağımsızlığımız uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimize ve başta siz olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimize Allah'tan rahmet, hayatta olan gazilerimize sağlık ve huzurlu ömür diliyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun" ifadelerini kullandı.

TEBRİKAT TÖRENİ
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Valiliğin Yaşayan Atatürk Salonu'nda düzenlenen Tebrikat Töreni'nde Vali Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala ile birlikte tebrikleri kabul etti.

CUMHURİYET MEYDANI'NDA KUTLAMA
Samsun Cumhuriyet Meydanı’ndaki törende ise Vali Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala halkın bayramını kutladı. Buradaki törende, öğrenciler tarafından şiirler okundu, Halk Oyunları Ekibi yöresel gösteriler yaptı. Törenler, Garnizon Komutanlığı Bandosu'nun konseriyle sona erdi.

600 KİLOMETRELİK BİSİKLET TURU BAŞLADI
30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları kapsamında Kurtuluş Yolu Tütün İskelesi önünde 600 kilometrelik bisiklet turuna start verildi. Havza, Amasya, Çorum ve Çankırı gibi tarihi ve kültürel değerlere sahip bölgeleri kapsayacak şekilde 4 gün 4 etap halinde sürecek organizasyonda 100 bisikletçi, pedal çevirecek. Bisiklet turu , Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde son bulacak. Bu arada çocuklar için de sembolik olarak sahil yolunda 1 kilometrelik bisiklet turu düzenlendi.