GÜNDEM
Giriş Tarihi : 06-06-2023 00:18

Samsun'da baraj dolunca kapaklar açıldı, vatandaşlar uyarıldı

Samsun'un 19 Mayıs ilçesinde bulunan sulama amaçlı barajın göl havzası aşırı yağışlar nedeniyle yüzde 100 doluluğa ulaşması üzerine kapaklar açıldı. Dere yatağı kenarında oturan vatandaşların evlerini terketmeleri uyarısı yapıldı.

Samsun'da baraj dolunca kapaklar açıldı, vatandaşlar uyarıldı

Samsun'un 19 Mayıs ilçesine 40 kilometre uzaklıkta bulunan Dağköy Mahallesi sınırlarında sulama amaçlı hizmet veren barajın göl sahası, aşırı yağışlar nedeniyle yüzde 100 doluluğa ulaştı. Bu nedenle barajın kapakları açılarak Engiz Deresi'ne su salınmaya başlandı.

19 Mayıs ilçesi Belediye Başkanı Osman Topaloğlu ise bu gelişmeler üzerine sosyal medya üzerinden vatandaşlara yaptığı uyarıda, "Yoğun yağışlar nedeniyle 19 Mayıs Barajımız tamamen dolmuş ve sadece üst savaktan saniyede yaklaşık 600 metreküp su akmaktadır. Harici bir tahliye yapılmamaktadır. Takiplerimiz devam etmektedir. Tüm iş makinelerimiz ve ilçemizde özel sektörde bulunan iş makineleri belediyemiz bünyesinde çalışmaya devam etmektedir. Özellikle köprü ağızlarının tıkanmaması için yoğun çaba sarf ediyoruz. Vatandaşlarımızın dikkatli olması ve dere yatağında bulunan yerleşim yerlerinin boşaltılmasını önemle rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.