GÜNDEM
Giriş Tarihi : 29-10-2022 13:04

Samsun'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Samsun'da Cumhuriyet'in kuruluşunun 99. yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Hava muhalefeti nedeniyle spor salonunda yapılan kutlamalarda öğrenciler şiirler okudu, halkoyunları gösterileri yapıldı, askeri bando konser verdi.

Samsun'da Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Samsun'daki Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 98. yıl dönümü kapsamındaki kutlamalar Tebrikat Kabul Töreni” ile başladı. Samsun Valisi Zülkif Dağlı, "Yaşayan Atatürk Salonu"nda tebrikleri kabul etti. 

Ardından hava muhalefeti nedeniyle Batıpark İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları alanından Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu'na alınan törene geçildi. Buradaki törende Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, halkın bayramını kutladı.  Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Cumhuriyet'e giden süreci anlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasından sonra da öğrenciler çeşitli şiirler okudu, halk oyunu gösterileri sunuldu. Kutlamalar askeri bando konseri ve tören geçişiyle sona erdi.