GÜNDEM
Giriş Tarihi : 29-10-2023 15:26   Güncelleme : 29-10-2023 15:36

Samsun'da Cumhuriyet'in 100. yılı coşkuyla kutlandı

Samsun'da Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Fuar Caddesini dolduran binlerce Samsunlunun katıldığı törende öğrenciler şiirler okudu, halkoyunları gösterileri yapıldı, askeri bando konser verdi.

Samsun'da Cumhuriyet'in 100. yılı coşkuyla kutlandı

Samsun'daki Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü kapsamındaki kutlamalar "Tebrikat Kabul Töreni” ile başladı.

Samsun Valisi Orhan Tavlı, "Yaşayan Atatürk Salonu"nda tebrikleri kabul etti. 

Ardından Fuar Caddesi Kurtuluş Yolu'ndaki törenlere geçildi.

Buradaki törenlere 7'den 70'e binlerce Samsunlu katıldı ve ellerinde Türk bayraklarıyla marşlar söyledi.  

Büyük bir şenlik içinde geçen kutlama töreninde Samsun Valisi Orhan Tavlı, Garnizon Komutanı Tümgeneral Davut Ala ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir halkın bayramını kutladı.  

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasından sonra Samsun Valisi Orhan Tavlı, Cumhuriyet'e giden süreci anlattı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mesajının okunmasından sonra da öğrenciler çeşitli şiirler okudu.

Halk oyunları, Kavak Jandarma Komando Bölüğü ve öğrencilerin spor gösterisi sunduğu törende askeri bando konseri ve tören geçişleri yapıldı.

Buradaki törenin ardından ardından ise Tütün İskelesi'nde Sahil Güvenlik helikopteri ve botları tarafından denizde arama kurtarma gösterisi gerçekleştirildi. Sahil Güvenlik botları, Deniz Polisi ve diğer gemi, tekneler ve helikopter  Türk Bayrağı açarak denizde tören geçişi yaptı. Denizdeki gösteriler de vatandaşlar tarafından büyük bir heyecanla izlendi.