Samsun'un İlkadım İlçesi'ndeki acı olay, Karasamsun Mahallesi Dilaykent Sitesi C Blok'taki 9 katlı binanın 8. katında meydana geldi.
İddalara göre, bir hafta önce anjiyo olan 72 yaşındaki Asiye Sümür, yalnız olduğu sırada ocakta çay demledi. Bu sırada demlikte kaynayan su taştı ve sönen ocaktan eve doğal gaz yayılmaya başladı. Zehirlendiğini farkeden Sümür, çalıştığı belirtilen kızı Emine Ş.'yi telefonla aradı. Kızı da komşuları 44 yaşındaki Hatice K.'yı arayarak annesini kontrol etmesini istedi. Eve gelen Hatice K., yerde baygın halde bulduğu Asiye Sümür'ü hava alması için balkona çıkarırken fenalaştı. Ardından da telefonla durumu 112 Acil Servis'e bildirdi.
Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından iki kadın Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak Asiye Sümür kurtarılamayarak hyatını kaybetti. Hatice K.'nın ise hastanede tedavisinin devam ettiği belirtildi.
OCAKTA KAÇAK DA TESPİT EDİLDİ
Bu arada gaz dağıtım şirket tarafından evde yapılan kontrollerde, ocağın su kaynaması sonucu söndüğünü, ayrıca doğal gaz ile ocak arasındaki bağlantı noktasında da 'gaz kaçağı' olduğunu tespit etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
SAMSUN HABER HATTI