GÜNDEM
Giriş Tarihi : 28-11-2022 16:00

Samsun'da geleneksel el sanatları yaşatılıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Kadıköy Kültür ve Yaşam Evi'nde düzenlenen kurslara katılan kadınlar unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını yaşatıyor. ‘Sepet örücülüğü’ kursuna katılan kadınlar bambu malzemeden ürettikleri sepetlerin satışından elde ettikleri gelirle aile bütçesine katkıda bulunuyor.

Samsun'da geleneksel el sanatları yaşatılıyor

Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı'na bağlı Kadıköy Kültür ve Yaşam Evi'nde açılan kurslara katılan kadınlar el emeği göz nuru ile ürettikleri ürünleri kazanca dönüştürüyor. En çok ilgi gören kursların başında ise unutulmaya yüz tutan geleneksel el sanatlarından biri olan ‘sepet örücülüğü’ geliyor. İlkadım Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle düzenlenen kursa katılan kadınlar, bambu malzemeden yaptıkları sepetlerin satışından elde ettikleri gelirle aile bütçesine de katkı sağlıyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’e teşekkür eden kadınlar kurslar sayesinde hem çeşitli el sanatlarını öğrendikleri hem de sosyalleşmiş olduklarını söyledi. 

‘EL SANATLARINA KATKI SAĞLIYORLAR’
Kurslarla ilgili bilgi veren Kadıköy Kültür ve Yaşam Evi Kadın Aile Birim Sorumlusu Canan Sevim Gençoğlu ise kadınlardan gelen istek ve talep doğrultusunda kurs konularının belirlendiğini söyleyerek “Hanımlar evde zaman geçirmek yerine buraya geliyorlar katıldıkları kurslarda yeni şeyler öğreniyorlar ve üretim yapıyorlar. Ücretsiz olarak düzenlediğimiz kurslarımıza tüm ev hanımlarının katılmalarını bekliyoruz” diye konuştu.