GÜNDEM
Giriş Tarihi : 30-05-2023 11:39

Samsun'da ‘Gençlik ve Kültür Kampları’ başvuruları başladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen ‘Gençlik ve Kültür Kampları’ başlıyor. Büyükşehir Gençlik Hareketi” etkinlikleri kapsamında yapılacak kamplara bu yılda yoğun katılım bekleniyor.

Samsun'da ‘Gençlik ve Kültür Kampları’ başvuruları başladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin  “İdeallerin Ülken Kadar Büyükse Büyükşehir Seni Bekliyor” temasıyla yapılacak ‘Gençlik ve Kültür Kampları’ müracaatları başladı.
   
Sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin gerçekleştirileceği gençlik ve kültür kampları, İlkadım İlçesi Mahmur Dağı Gençlik ve Kültür Kamp Alanı’nda yapılacak. Hafta içi Salı ve Perşembe günleri günübirlik, hafta sonları ise çadırlarda 1 gece konaklamalı kamplar, 8 hafta sürecek. 16 günübirlik, 8 de konaklamalı olacak kamplarda Samsun Büyükşehir Belediyesi, sivil toplum kuruluşları, okullar ve gençlik merkezleri işbirliğiyle çok sayıda etkinlik gerçekleştirecek. 
Velilerinden muvafakat aldıktan sonra başvurularını online üzerinden yaparak kamplara katılacak gençler, etkinlik alanına tahsis edilecek otobüslerle ulaştırılacak. Bunun için 8 kamp lideri, 5 gençlik lideri, 2 idari ve 1 yardımcı personel görevlendiren büyükşehir belediyesi, toplam 2 bin 400 öğrenciye tişört, şapka ve yapboz hediye edecek. 

Mahmur Dağı Gençlik ve Kültür Kamp Alanı’na gelecek öğrenciler, sabah kahvaltısının ardından 7 kilometrelik doğa yürüyüşüne çıkacak. Parkuru tamamlayan gençler, harita yardımıyla zamana karşı yön bulmayı içeren kazık ve alan oryantiringine katılacak. Ardından koca ayak, sopa çevirme, balık tutma, dart, geleneksel okçuluk, top taşıma oyunları oynayacak. Her kamp için bir tema belirlenerek yapılacak aktivitelerde öğrenciler, şehir hayatından ve teknolojiden uzak bir gün geçirerek, doyasıya eğlenip stres atacak. Son olarak kamp ateşinin de yakılacağı etkinlikte unutamayacakları anlar yaşayacak öğrenciler, tematik sunum ve çevre temizliğinden sonra evlerine dönecek.