GÜNDEM
Giriş Tarihi : 02-04-2024 13:45

Samsun'da 'Kütüphane Parkı’nda peyzaj çalışmaları başladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Atakum ilçesinde yapımı devam eden 'Kütüphane Parkı'nda peyzaj çalışmaları başlatıldı.

Samsun'da 'Kütüphane Parkı’nda peyzaj çalışmaları başladı

Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin Atakum ilçesindeki Alparslan Bulvarı üzerinde toplam 10 bin 702 metrekare alanda yapımına başladığı Kütüphane Parkı’nda peyzaj çalışmaları hızla sürüyor. 

Yürüyüş, gezinti yolları, çocuk eğlence alanları, spor, egzersiz ve kitap okuma bölümlerinin yer alacağı parkta çalışmaların devam ettiğini belirten  Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Ekrem Şahin, “Atakum'un kalbinde, şehrin yaşamını yeşillikle buluşturacak bir proje hayata geçiriliyor. Burada sadece fidan dikmekle yetinmeyip kendi fidanlığımızda yetiştirilmiş yaklaşık 15 yaşındaki ağaçları dikkatlice sökerek park alanına naklediyoruz. Amacımız, şehrin tam ortasını bir oksijen merkezi haline getirmek. Yaklaşık 15-20 yaş aralığında çınar ağaçlarıyla bu alana yaşam vereceğiz. Ayrıca, 220'den fazla yetişkin ağaç dikerek doğanın dinginliğini şehre taşıyacağız. Koku veren ve açtığı çiçeklerle güzellik katan süs bitkileriyle de burayı daha da görsel bir şölene dönüştüreceğiz” dedi.