ASAYİŞ
Giriş Tarihi : 30-09-2022 12:29

Samsun'da 'Müsilaj-2 Operasyonu: 15 gözaltı, 29 silah ele geçirildi

İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinasyonunda, organize suç örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle Samsun dahil 20 ilde, 233 şüphelinin yakalanması yönelik “Müsilaj-2 Operasyonu" başlatıldı. Bu kapsamda Samsun'daki operasyonlarda 15 şüpheli yakalanırken, 29 tabanca da ele geçirildi.

Samsun'da 'Müsilaj-2 Operasyonu: 15 gözaltı, 29 silah ele geçirildi

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde organize suç örgütleriyle mücadeleye hız verilmeden devam ediliyor. Bu kapsamda sahil şeridinde yaşayanların üzerinde baskı, cebir, tehdit ve şiddet yöntemlerini kullanarak kendilerini devlet erklerinden üstün göstermeye çalışan, ülke turizmini olumsuz etkileyen mafya tipi organize suç örgütleri ve bu örgütlere silah sağlayan suç gruplarına yönelik Cumhuriyet başsavcılıklarının talimatları doğrultusunda KOM Daire Başkanlığı koordinesinde harekete geçildi.

Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, İzmir, Muğla, Mersin, Bursa, Çanakkale, Samsun, Hatay, İstanbul, Ordu, Tekirdağ, Giresun, Kastamonu, Bartın, Düzce, Rize ve Zonguldak olmak üzere 20 ilde "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgütün faaliyetleri kapsamında yağma, tefecilik, tehdit, kasten öldürme" suçlarını işleyen 12 organize suç örgütü tespit edildi. Ayrıca söz konusu örgütlere silah temin ederek 6136 sayılı Kanun'a muhalefet suçunu işleyen, kamu güvenliği ve barışına tehdit oluşturan 27 suç grubu belirlendi. Bunun üzerine Cumhuriyet başsavcılıkları tarafından haklarında gözaltı kararı verilen 233 şüphelinin yakalanması için bu sabah eş zamanlı "Müsilaj-2 Operasyonu" düzenlendi.

SAMSUN'DA 15 GÖZALTI
Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri de bu kapsamda  “Silah ve Mühimmat Kaçakçılığı” suçuna yönelik  tespit edilen adreslere eş zamanlı planlı operasyon yapıldı. Oprasyonda 18 şüpheliden 15’i yakalanarak gözaltına alındı. Firari 3 şüphelinin yakalaması için çalışma başlatıldı.

29 TABANCA ELE GEÇİRİLDİ
Bu arada operasyonda ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda 29 adet tabanca, 5 adet kurusıkı tabanca, 5919 adet fişek,  70 adet şarjör, 18 adet tüfek, 3 adet namlu, 26 adet tabanca yayı, 66 adet silah kebzesi, 217 adet kartuş,  7 adet tabanca iğnesi, 4 adet tabanca horozu, 5 adet tabanca kilit mandalı, 1 adet dürbün, 1 adet fişek doldurma aparatı, 4 adet sikke ele geçirildi.