GÜNDEM
Giriş Tarihi : 10-01-2024 13:30

Samsun'da OKAF’24 başladı

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin koordinasyonunda, Samsun Üniversitesi ev sahipliğinde, 8 üniversitenin paydaşlığında organize edilen “Orta Karadeniz Kariyer Fuarı” (OKAF’24) başladı.

Samsun'da OKAF’24 başladı

Samsun Üniversitesi ev sahipliğinde, 8 üniversitenin paydaşlığında, Samsun Valiliği, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası sponsorluğundaki fuar açılış programıyla start aldı. 

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi’nin koordinasyonundaki "Yetenek Her Yerde" teması altında ve "100 Yıllık Mirası Geleceğe Taşı" mottosuyla düzenlenen OKAF’24,  10-11 Ocak tarihlerinde Samsun Fuar ve Kongre Merkezinde 2 gün boyunca ziyaretçilerini ağırlayacak.

İSTİHDAM EDİLECEK ÇOK GENCE İHTİYACIMIZ OLACAK
Samsun Valisi Yardımcısı ve Vekili Şevket Cimbir, açılışta yaptığı konuşmada, “Gençlerimiz yarınımız, geleceğimizdir. Bu fuarla üniversitelerimizde yetenekleri ve nitelikleri geliştirilen gençlerimiz sektörle buluşturulmuş oluyor. Samsun sanayiden turizme sahip olduğu potansiyeli harekete geçirme noktasında büyük bir çaba içindedir. Bu potansiyel harekete geçtiğinde istihdam edilecek çok gence ihtiyacımız olacak ” dedi.

SANAYİ-ÜNİVERSİTE-KENT İŞBİRLİĞİNİN EN ÖNEMLİ AYAĞI
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir de yaptığı konuşmada, "Gençlerimizin iş hayatına isabetli adım atmaları adına çok önemli bir organizasyon. Bölgenin merkezi, son yıllarda sanayi ve istihdamda muhteşem bir gelişim kat eden Samsun’da bu organizasyonun yapılıyor olması çok önemli. Hem kamu da hem özel sektörde iş gücü ana gündem. Herkes geleceği okuyan, kendisinin de geleceği noktasında projeksiyonunu bugünden anlayabilen çalışana ihtiyaç var. Aynı zamanda sanayi-üniversite-kent işbirliğinin en önemli ayağı burası” ifadelerini kullandı.

CUMHURİYETİMİZİN YÜZYILLIK GELENEĞİNDEN VE GELECEĞİNDEN İLHAM ALDIK
Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Aydın da, "Milli mücadelenin sembol kenti Samsun’da bu fuarda sizlerle buluşmanın mutluluğu içindeyim" diyerek, "Devletimizin nitelikli organizasyonlarına iş dünyasının tereddüt etmeden destek vermeye, üniversitelerimizin de ürütülen bilgiyi ürüne dönüştürmeye ve ticarileştirmeye hazır olduğunu görmek ziyadesiyle bizi mutlu etmiştir. Bu fuarı planlarken Cumhuriyetimizin yüz yıllık geleneğinden ve geleceğinden ilham aldık” dedi.