KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 16-05-2023 10:29

Samsun'da okullar sanatla buluşuyor

Samsun Valiliği himayelerinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Okulum Sahnede' projesi kapsamında 16 Mayıs-6 Haziran 2023 tarihleri arasında 25 temsil gerçekleştirilecek.

Samsun'da okullar sanatla buluşuyor

Samsun’daki okullarda sanatsal etkinliklerin festival atmosferi içerisinde daha geniş izleyici kitlelerine taşımak, okullar arasında sosyal iletişimi güçlendirmek, şehrin sahip olduğu sanatsal ve eğitsel potansiyeli kamuoyu nezdinde görünür kılmak amacıyla başlatılan 'Okulum Sahnede' projesi devam ediyor.

Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen proje kapsamında 16 Mayıs-6 Haziran 2023 tarihleri arasında 25 temsil gerçekleştirilecek. 16 Mayıs 2023 Salı günü saat 19.30’da Büyükşehir Belediyesi Atakum Sanat Merkezi Büyük Salon’da Güzel Sanatlar Lisesi açılış konseriyle başlayacak olan etkinlikler, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Orkestrası’nın 5 Haziran Pazartesi günü Atatürk Kültür Merkezi Büyük Salon’da düzenleyeceği konserle tamamlanacak.

'Okulum Sahnede' projesine il genelinden 184 öğretmen ve 465 öğrenci katıldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, “Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında kültürel ve sanatsal anlamda da başarılı çalışmalar yürütmesini destekliyoruz. Bu kapsamda hazırladığımız Okulum Sahne’ de projemizin öğrencilerimizin sanatsal gelişimlerine ve kişisel becerilerine katkı sağlayacağına inanıyorum. Proje kapsamında düzenleyeceğimiz etkinliklere ait takvimi paylaştık. Velilerimizi ve tüm halkımızı etkinliklerimize katılmaya davet ediyorum.” dedi.