GÜNDEM
Giriş Tarihi : 22-09-2022 18:23

Samsun’da orman ürünleri fabrikasında korkutan yangın

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kurulu bulunan Karadeniz bölgesinin en büyük entegre orman ürünleri sanayi tesislerinde çıkan yangın korkuttu. Gökyüzünü siyah dumanla kaplayan yangın, itfaiyenin müdahalesiyle büyümeden kontrol altına alınarak söndürüldü.

Samsun’da orman ürünleri fabrikasında korkutan yangın

Samsun'un Vezirköprü ilçesi Eesentepe Mahallesi'nde 200 dönüm arazide kurulu bulunan, vardiyalı 500 personelin çalıştığı Karadeniz bölgesinin en büyük entegre orman ürünleri sanayi tesisinde yangın çıktı.

Fabrikanın ısı yağ kazanlarında çıktığı belirtilen yangında alevler kısa sürede büyü, gökyüzü ilçenin tamamında görülecek şekilde gökyüzünü kapladı. Yangına fabrikadaki görevliler ile itfaiye ekipleri müdahalede bulundu. Yangının yayılmaması için görevliler tarafından bölge yoğun çabalarla izole edilirken, yanıcı bazı maddeler de taşındı. Büyük uğraş sonunda da yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmasına geçildi.

Bu arada maddi hasarın meydana geldiği yangının çıkış nedeninin tespit edilmesi için fabrikada inceleme çalışmaları başlatıldı.