GÜNDEM
Giriş Tarihi : 03-04-2023 20:08

Samsun'da sağlık skandalı: Atasam Hastanesi'nde hastayı rehin aldılar

Samsun'da evinde aniden fenalaşarak Gazi Devlet Hastanesi'ne getirilen buradan da Özel Atasam Hastanesi'ne sevk edilerek kalbine stent takılan kadın hasta, ücretin ödenmemesi iddiasıyla taburcu edilmeyerek hastanede rehin alındı.

Samsun'da sağlık skandalı: Atasam Hastanesi'nde hastayı rehin aldılar

Samsun'daki sağlık skandalı İlkadım ilçesi Derebahçe Mahallesi'ndeki Özel Atasam Hastanesi'nde meydana geldi. Cumartesi sabaha karşı kalp çarpıntısı şikayetiyle Gazi Devlet Hastanesi'ne getirilen 64 yaşındaki G.Ç, adlı kadın, buradan yer olmadığı gerekçesiyle ambulansla Özel Atasam Hastanesi'ne sevk edildi. 

REHİN TUTULDU
Hastanede kalbine 2 adet stent takılan ve babası Kore Gazisi olan kadın daha sonra müşahane altına alındı. Kendisine de Pazartesi günü taburcu olabileceği söylendi. Ancak fatura bedeli ödenmediği gerekçesiyle kadın hasta, çıkışına izin verilmeyerek rehin tutuldu.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NA ŞİKAYET EDİLDİ
Kadının yakınları, sözkonusu bedelin banka işlemlerindeki aksamadan dolayı bir gün sonra ödemek istediklerine yönelik talebi hastane yönetimine bildirdiklerini anlattı ve "Ancak hastamızı para yatırılmadan çıkarmayacaklarını belirttiler ve şuan hastanede rehin olarak tutuluyor. Ayrıca yine bir günlük oda da kalma ücretini de tahsil edeceklerini bildirdiler. Hastamız sevkle hastaneye getirilmesine rağmen bizden bu parayı tahsil ediyorlar. Durumu hem Sağlık Müdürlüğü'ne hem de Sağlık Bakanlığı'na bildirerek şikayette bulunduk" diyerek tepkilerini dile getirdi.