GÜNDEM
Giriş Tarihi : 17-08-2022 23:12

Samsun'da 'Savaşan İHA' yarışması başladı

Samsun'da Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Karadeniz 2022 kapsamında düzenlenen "Savaşan İHA Yarışması" başladı. 22 takımın katıldığı yarışmada büyük heyecan yaşandı.

Samsun'da 'Savaşan İHA' yarışması başladı

Türkiye’nin milli teknolojilerini geliştirmeyi amaçlayan ilk ve tek festival olan Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Karadeniz 2022, kapsamında Savaşan İHA (İnsansız Hava Aracı) Yarışması Samsun Üniversitesi Özdemir Bayraktar Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Ballıca Kampüsü'nde gerçekleştiriliyor. 

30 Ağustos – 4 Eylül tarihlerinde yapılacak TEKNOFEST Karadeniz 2022, kapsamında düzenlenen Savaşan İHA Yarışması programına Samsun Valisi Doç.Dr. Zülkif Dağlı, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan ve Orhan Kırcalı, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mahmut Aydın, AK Parti Samsun İl Başkanı Ersan Aksu, TEKNOFEST Genel Sekreteri ve T3 Vakfı Müdürü Ömer Kökçam, ilçe belediye başkanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.  

Savaşan İHA Yarışması’nda 22 takım mücadele ederken Vali Dağlı’nın yarışmanın startını vermesinin ardından büyük heyecan yaşandı. 

‘SAMSUN HAZIR’

Programa katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, muhteşem bir organizasyonun gerçekleştirildiğini belirterek “Çok büyük bir heyecan var. TEKNOFEST’in asıl organizasyonu 30-Ağustos- 4 Eylül’de Çarşamba Havalimanı’nda yapılacak. Çok iyi bir hazırlık yapıldı, çok iyi bir organizasyon. Samsun hemen hemen her alanda hazır. Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, T3 Vakfı, üniversitelerimiz, ilgili kurumlarımız çok güzel bir şekilde hazırlandık, organize olduk. Hiçbir eksiğimiz yok. Çarşamba Havalimanı’nda bütün kurulumlar şu anda yapılıyor. 30 Ağustos’ta tüm halkımızı Samsun’dan ve Türkiye genelinden TEKNOFEST’ e davet ediyoruz” dedi.