GÜNDEM
Giriş Tarihi : 05-06-2023 13:39

Samsun'da sel: Rögarlar taştı, yollar göle döndü

Samsun'da şiddetli yağışların rögarları taşırması sonucu yollar göle döndü. Evlerin, iş yerlerin ve okulların alt katlarını su bastı. Apartman otoparkındaki 5 araç çöken istinat duvarının altında kaldı. Sanayi sitesi su altında kalırken, göle dönen yollada araçlar mahsur kaldı.

Samsun'da sel: Rögarlar taştı, yollar göle döndü

Samsun'da sabahın erken saatlerinde başlayan şiddetli yağışlar sele döndü. Yağışlar sonucu rögarlar taştı, yollar göle döndü. Araçlar yolda mahsur kaldı. Evlerin, işyerlerin ve okulların alt katlarını su bastı. Su yüksekliğini 1 metreyi bulduğu belirtildi.

İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ
Canik ilçesinde yağışlardan dolayı yumuşayan topraklardan dolayı bir apartmanın otoparkındaki istinat duvarı çöktü. 5 araç duvarın altında kaldı. Sanayi sitesindeki hemen hemen tüm işyerleri su altında kaldı. Kirazlık mevkiinde dağlardan şelale gibi akan sular Ordu karayolunda su seviyesini yükseltti. Trafik kontrollü olarak verilirken, bazı araçların yollarda kaldığı görüldü. Küçük çapta heyelanlar da meydana geldi. Kent merkezinde metrekareye 97 kilogram yağmur düştüğü belirtildi. 

ACİL DURUM KURULU TOPLANDI
Samsun İl Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu, Samsun Valisi Zülkif dağlı başkanlığında toplandı. Burada son durum ile ilgili açıklamada bulunan Vali Dağlı, sağanak yağışların  Canik, Atakum ve İlkadım ilçelerinde etkili olduğunu ve gelen ihbarlar ve tespit edilen olumsuzluklara yönelik ekiplerin müdahalelerde bulunduğunu söyledi.

LADİK'TE SON DURUM
Bir kişinin hayatını kaybetti Ladik'teki selde kanalların, menfezlerin temizlenerek açıldığını da dile getiren Vali Dağlı, Ladik ilçesi Tüfekçidere Mahallesi'nde 32 küçükbaş ve 1 büyükbaş hayvanın telef olduğunu 2 araç ve bir römorkun zarar gördüğünü de dile getirdi. Vali Dağlı, Ladik'te  metrekareye 97 kilogram yağmur düştüğünü de vurguladı.

YAĞIŞ UYARISI
Bu arada Samsun Valiliği tarafından il genelinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların  Salı günü sabah saatlerine kadar çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (51-100 kg/m2) olmasının beklendiği bu nedenle vatandaşların muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.