GÜNDEM
Giriş Tarihi : 01-09-2023 01:13

Samsun'da yeni av sezonu horonla başladı

Denizlerde, balıklara sağlıklı üreme imkânı ve süreci tanınması amacıyla 15 Nisan'da başlayan av yasağı 1 Eylül itibarıyla sona erdi. Samsun'da protokol üyeleri de balıkçılarla birlikte yeni av sezonunu horon teperek kutladı. Ardından balıkçılar denize dualarla açıldıktan sonra "Vira Bismillah" diyerek ağlarını suya bıraktı.

Samsun'da yeni av sezonu horonla başladı

Samsun'da yeni av sezonunun açılması nedeniyle Canik Balıkçı Barınağı'nda tören düzenlendi. 

Samsun Valisi Orhan Tavlı, AK Parti Samsun Milletvekili Ersan Aksu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir,  Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Ahmet Bahadır, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş ve balıkçıların katıldığı törende konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, Türkiye genelinde toplamda 350-400 ton arası  balık avlandığını söyledi ve "Geçen yıl 64 bin ton ile Samsun balık avcılığında ilk sırada yer almıştır. Yapılan araştırma ve tespitlere göre yeni sezonda palamadun az ama hamsi, mezgit ve  Çaça (Papalina) balığının  çok olmasını tahmin ediyoruz" dedi.

Samsun Valisi Orhan Tavlı da 2023-2024 balıkçılık sezonunun hayırlı ve bereketli geçmesi dileğinde bulundu ve "Karadeniz'in bereketi bütün balıkçıların üstüne olsun" dedi.

Ardından protokol üyeleri, balıkçılarla birlikte horon tepti. Daha sonra yapılan duanın ardından balıkçılar teknelerle denize açıldı.