GÜNDEM
Giriş Tarihi : 17-12-2023 15:04

Samsun'da yol çilesi sona erdi

Samsun'un Alaçam İlçesi Yukarıkoçlu mahallesi sakinlerinin uzun yıllardır yaşadığı yol çilesi sona erdi. 10 bin metrelik yolda yapılan sathi kaplama çalışması tamamlandı.

Samsun'da yol çilesi sona erdi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri Alaçam ilçesi Yukarıkıçlu mahallesinin yıllardır süren ulaşım çilesini ortadan kaldırdı. 10 bin metrelik güzergah da genişletme ve dolgu çalışmalarının ardından sathi kaplama çalışması yapıldı. Yapılan yeni yol mahalle sakinlerinin yüzünü güldürdü. 

‘KENT MERKEZİ VE KIRSALA EŞİT HİZMET’
Son 4,5 yılda Samsun’da çok büyük bir yol hamlesi gerçekleştirdiklerini söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “4,5 yıl önce göreve geldiğimizde ‘Kent merkezi ve kırsala eşit hizmet’ ilkesiyle yola çıktık. Bu ilke bizim her çalışmamızda mutlaka üzerinde durduğumuz bir konu. Kırsal bölgelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın tüm imkanlarımızdan eşit düzeyde aynı olanaklarla yararlanmalarına, çalışma önceliklerinin yine bu eşitlik ilkesine göre belirlenmesine çok önem veriyoruz. Bu kapsamda kentimizin dört bir yanında yaptığımız çalışmalarla kırsal mahallelerimizde yaşanan yol problemlerini tek tek ortadan kaldırdık. Şuan çok büyük bir aşama kaydettik. Sorun yaşayan çok az sayıdaki mahallelerimizde de çalışmalarımız ve planlamalarımız devam ediyor. Onları da tamamladığımızda kentimizde Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluk alanında bulunan tüm yollarda sorunları çözmüş olacağız” dedi.