GÜNDEM
Giriş Tarihi : 23-03-2023 16:12

Samsun'da zabıtadan fırınlara denetim

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, fırın ve unlu mamül üretimi yapan iş yerlerinde gramaj ve hijyen denetimi yaptı.

Samsun'da zabıtadan fırınlara denetim


Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ticaret İl Müdürlüğü ekiplerinin de katılımıyla fırın ve unlu mamül üretimi yapan iş yerlerini denetledi.

İşletmelerin kayıt belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartlara uygunlukları, son tüketim tarihleri, gıda maddelerinin muhafaza durumları, etiket bilgileri, satış koşullarının yanı sıra ekmek ve Ramazan pidelerin gramajları da kontrol edildi. Görülen eksiklikler ve olumsuz durumlarla ilgili işletmelere uyarı yapıldı. 

Denetim ile ilgili bilgi veren Zabıta Dairesi Başkanlığı Tüketici Hakları Zabıta Amirliği'nde görevli Zabıta Komiseri Kurtuluş Lafçı, “Fırınlarımızda yaptığımız denetimlerde fiyat listesi, etiket kontrolü ve gramaj kontrollerini gerçekleştiriyoruz. Bu denetimler bizim rutinimiz ama Ramazan ayında biraz daha sıklaştırdık kontrollerimizi. Bir taraftan hijyen konusunda da gerekli denetimleri yaparak vatandaşın gıdaya sağlıklı ulaşmasını sağlıyoruz” dedi.