GÜNDEM
Giriş Tarihi : 05-04-2024 10:58

Samsun'da zabıtadan Ramazan Bayramı öncesi 'etiket' denetimi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle vatandaşların yoğun alışveriş yaptığı market, manav gibi işyerlerinde fiyat etiketi kontrolü yaptı.v

Samsun'da zabıtadan Ramazan Bayramı öncesi 'etiket' denetimi

Samsun Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri tarafından Ramazan Bayramı nedeniyle etiket denetiminde bulundu. Market raflarındaki ürünlerin gramajı, son kullanma tarihleri ve fiyat etiketlerini inceleyen ekipler, kasa fiyatlarıyla karşılaştırdı. Tespit edilen eksiklikler ve yapılması gerekenler hakkında da işletmeler bilgilendirilerek idari işlem uygulandı.

‘DENETİMLERİMİZ DEVAM EDECEK’
Bayram öncesi denetimlerin artırarak sürdürdüklerini dile getiren Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı’nda görevli Zabıta Komiseri İlkay Şen, “Ekiplerimizle birlikte şehrimizin genelinde denetimler yapmaktayız. Özellikle marketlerde fiyat etiketi, reyon ile kasa arasındaki fiyat farkı gibi durumlara bakıyoruz. Bunla ilgili olumsuzluk tespit ettiğimiz durumlarda 6502 sayılı Tüketici Koruma Kanunu’na göre tutanak tutup cezai işlem uyguluyoruz. Halkımızın bu konuda şikayetleri olursa ‘ALO 153’ üzerinden şikayetlerini iletebilirler. 2023 yılında 2952 tane market denetlenip 194 tutanak tanzim edilmiştir. Özellikle bayram öncesi marketlerde şeker ve çikolata ürünlerinde sıkı bir denetim yapıyoruz. Burada amacımız tüketicilerimizi korumak. Bu bilinçle çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz” diye konuştu.