SPOR
Giriş Tarihi : 31-01-2023 00:35

Samsunspor Teknik Direktörü Eroğlu: Kolay görünen maç çok zor geçti

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, 22 bin taraftarın coşkulu desteği ile 2-1 yenerek lider oldukları Erzurumspor maçı sonrasında yaptığı açıklamada, kolay görünen maçın çok zor geçtiğini söyledi ve 100. yılda Samsunspor'u 11 yıldır hasret kaldığı Süper Lig'e taşımak amacında olduklarını belirtti. Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım da sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Tünelin ucunda Süper Lig'in ışığı göründü ve biz o ışığa koşarak gideceğiz" dedi.

Samsunspor Teknik Direktörü Eroğlu: Kolay görünen maç çok zor geçti

TFF 1.Lig'de sahasında Erzurumspor'u 2-1'lik skor ile geçen ve 41 puanla ve averajla liderliğe yükselen Samsunspor'da hem taraftar, hem futbolcu ve teknik ekip, hem de Başkan Yüksel Yıldırım büyük sevinç yaşıyor.

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu, karşılaşma sonrasında yaptığı açıklamada, stadı dolduran  22 bin coşkulu taraftarın desteği ile  Erzurumspor'u zor da olsa yenmenin mutluluğu içinde olduklarını belirterek, puan anlamda kolay görünen maçın çok zor geçtiğini söyledi.  Eroğlu, “Maç önü röportajımda, 'Maç sonunda lider takımın teknik direktörü olarak konuşmak istiyorum, yalnız Samsunspor taraftarını değil tüm futbolseverlerin alkışlayacağı bir oyun izletmek istiyorum’ demiştim. Bu hedefine ulaşmanın mutluluğu içindeyim. 21. haftada zirvede Samsunspor'un ismi yazıyor. Bunun moral olarak değeri var ama asıl değerli olan ligin sonunda şampiyon Samsunspor yazmak. 100. yılda Samsunspor'u 11 yıldır hasret kaldığı Süper Lig'e taşımak” dedi.

Karşılaşmayı değerlendiren Eroğlu, “Geriden gelerek kazandığımız ve lider olduğumuz için çok mutluyum. Samsunspor olarak, koşu mesafesi, rakip ceza alanına en çok girme, şut, gol, rakibe en az pozisyon vermek gibi ligin futbola dair pozitif tüm verilerinde lider takım olarak, ligin liderliğini de hak ediyorduk. Biz skor olarak öne geçtiğimiz maçlarda daha çok pozisyon bulan bir ekibiz. O gol verilseydi çok daha fazla pozisyon bulabilir, maçı koparabilirdik. İptal edilen penaltı kararına diyecek bir sözümüz yok. Ancak, Alim'in çok temiz kafa golünün iptal edilmesi büyük bir hataydı. Şampiyonluk yarışındaki maçlarımızda her golün, her kararın çok önemi olduğunun altını çizmek istiyorum. Evet nizami bir golümüz verilmedi evet oyun gereğinden fazla durdu. Ancak bir gerçeği unutmayalım. Teknik direktörler, oyuncular ve hakemler, sahada ter döken herkes hata yapabilir. Önemli olan tüm bunlara takılmayıp futbolun güzelliğine gölge düşürmemek” diye konuştu.

TARAFTARA TEŞEKKÜR
Taraftara da teşekkür eden Hüseyin Eroğlu, “Stadyumda müthiş bir atmosfer yaratan taraftarlarımıza da çok teşekkür ediyorum. Hele ikinci devredeki destek inanılmazdı.  Boş koltuk görmeyeceğimiz günler yakındır. Birlikte başaracağız. Süper Lig'e Samsunspor yakışır” dedi.

BAŞKAN YILDIRIM:  3 YILDIR İLK KEZ LİDER OLDUK
Bu arada Samsunspor Başkanı Yüksel Yıldırım,  liderliğe yükselmenin sevinciyle sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "3 yıldır TFF 1. Lig'inde ilk defa bir haftayı averajla da olsa lider olarak kapattık. Samsunspor Yönetimi ve Taraftarları olarak çok mutluyuz. Artık şehri kırmızı-beyaz bayraklarımızla donatalım çünkü tünelin ucunda Süper Lig'in ışığı göründü ve biz o ışığa koşarak gideceğiz" ifadelerini kullandı.