SPOR
Giriş Tarihi : 29-12-2023 22:45

Samsunspor'dan Fenerbahçe ve Galatasaray'a çağrı: Işıkları açtık, bekliyoruz

Suudi Arabistan'ın Atatürk'e sansür uygulama hadsizliği, Fenerbahçe ve Galatasaray yönetiminin dik duruşu sayesinde duvara tosladı. Fenerbahçe ve Galatasaray sahaya çıkmama kararı verdi. Hemen ardından Samsunspor Kulübü, resmi sosyal medya hesabından iki kulübe "Işıkları açtık, Samsun'a bekliyoruz" çağrısında bulundu.

Samsunspor'dan Fenerbahçe ve Galatasaray'a çağrı: Işıkları açtık, bekliyoruz

Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe'nin Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu'nda yapacağı maç iptal edilerek başka bir tarihe ertelendi. 

FENERBAHÇE VE GALATASARAY SAHAYA ÇIKMAYI REDDETTİ

Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında iki takım Cuma akşamı, saat 20.45’te 2023 Turkcell Süper Kupa’da karşı karşıya gelecekti. Maça saatler kala Suudi Arabistan yönetiminin Galatasaray ile Fenerbahçe'ye Atatürk pankartı ve tişörtü için izin vermedi. Bunun üzerine Türkiye'nin iki güzide kulübü, sahaya çıkmayı reddetti ve ülkeden ayrılma hazırlığına başladı. Gelişmelerin ardından Süper Kupa finali iptal edilerek başka tarihe ertelendi. 

AÇIKLAMA YAPILDI

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Galatasaray ve Fenerbahçe, ertelenen Süper Kupa Finali için ortak açıklama yaptı. Açıklamada ayrıntıya girilmedi, "Bazı aksaklıklar nedeniyle Kulüplerimizle birlikte aldığımız ortak karar neticesinde ileri bir tarihe ertelenmiştir" ifadelerine yer verildi.

SAMSUNSPOR'DAN ANLAMLI ÇAĞRI

Bu arada Samsunspor Kulübü, resmi sosyal medya hesabından iki kulübe çağrıda bulundu. 19 Mayıs Stadı'nın gece aydınlatılmış fotoğrafını yayımlayan Samsunspor Kulübü, "Işıkları Açtık, Bayrakları Astık, Samsun'a bekliyoruz!" ifadeleriyle iki kulübe Süper Kupa finalini Samsun'da oynamaları için davette bulundu.