GÜNDEM
Giriş Tarihi : 20-01-2024 13:19

Samsunspor'un futbol şehitlerine hüzünlü anma

Samsunspor takım otobüsünün 20 Ocak 1989 yılında geçirdiği kazada hayatlarını kaybeden Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Zoran Tomiç ve Mete Adanır ile otobüs şoförü Asım Özkan, kazanın 35. yıl dönümünde düzenlenen törenle anıldı.

Samsunspor'un futbol şehitlerine hüzünlü anma

Türk futbol tarihinin en acı gününde 20 Ocak 1989 tarihinde Samsunspor kafilesini taşıyan takım otobüsü, Malatyaspor ile oynayacağı 1’inci Futbol Ligi karşılaşması için yola çıktıktan 1,5 saat sonra Havza ilçesinde kamyonla çarpışarak şarampole yuvarlandı. Tüm ülkeyi yasa boğan kazada Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Zoran Tomiç ve Mete Adanır ile otobüs şoförü Asım Özkan hayatını kaybederken, diğer oyuncular da yaralandı.

HÜZÜNLÜ ANMA TÖRENİ
Kazanın 35. yıl dönümünde futbol şehitleri için Asri ve Kıranköy mezarlıklarında düzenlenen anma töreni yine  hüzünlü geçti. Anma törenlerine SSamsun Valisi Orhan Tavlı, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Nihat Soğuk, CHP Samsun Milletvekili Murat Çan, Saadet Partisi Samsun Milletvekili Mehmet Karaman, Samsun Garnizon Komutanı Gazi Tümgeneral Davut Ala, Ak Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Halit Doğan, CHP Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cevat Öncü, Canik Belediye Başkanı İbrahim Sandıkçı, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Siyasi parti temsilcileri, Samsun Baro Başkanı Pınar Gürsel Yıldıran, Gençlik ve Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci, TFF Samsun Bölge Müdürü İbrahim Güven, Samsunspor A.Ş Operasyon Direktörü ve İcra Komitesi Üyemiz Soner Soykan, İcra Komitesi Üyesi Suat Çakır, Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa, futbolcular Osman Çelik, Yunus Emre Çift, Mustafa Haluk Tan, Samsunspor Futbol Akademisi teknik kadrosu, oyuncuları ve çok sayıda taraftar katıldı.

KAZA HALA HAFIZALARIMIZDA
Anma töreninde Teknik Direktör Nuri Asan’ın Asri Mezarlıktaki kabri başında saygı duruşunda bulunulduktan sonra çelenk koyuldu ve dua edildi. Burada konuşan Samsunspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Fazlıhan Carus, "Kaza, spor tarihinin en elim kazalarından biri olarak tarihe geçmiştir. Bu kaza sadece şehrimiz ve Samsunspor’a gönül verenler için değil, tüm spor camiasının ve futbol severlerin hafızalarında yer etmiştir. Şanlı bayrağımızdan aldığı renkler ve Atatürk armalı formasıyla hak ettiği mutlu günlere ulaşacağına inancım tamdır. Samsunspor geçmişte olduğu gibi bundan sonrada büyük başarılara imza atacaktır" ifadelerini kullandı.

DUALAR EDİLDİ
Daha sonra takım kaptanı olarak kazada yaralanan ve yıllar sonra Samsunspor Kulübü Başkanlığı yaptıktan sonra 2021 yılında vefat eden Emin Kar ve yine aynı kazadan yaralı kurtulduktan sonra vefat eden menajer Yüksel Özan ile yöneticilerden Tarık Kaptan’ın da kabri başında dualar edildi. Ardından Kıranköy Mezarlığı'nda kazada hayatını kaybeden takım otobüsü şoförü Asım Özkan’ın kabri başında da dualar yapıldı.

KKTC, ZONGULDAK VE SIRBİSTAN'DA TÖREN
Bu arada elim kazada hayatlarını kaybeden futbolculardan Mete Atanır için KKTC'de, Muzaffer Badalıoğlu için Zonguldak’ta ve Zoran Tomiç için de Sırbistan’da mezarları başında anma töreni düzenlendi.